Fysik
1.g; Termisk Energi
15. januar 2006 af
Sicma (Slettet)
Hej!
Jeg har brug for lidt hjælp til en opgave.
"En dyppekoger med effekten 60W opvarmer 400g vand. Starttemperaturen er 15 °C.
Hvor meget stiger vandets temperatur på to minutter?"
Mit bud:
E=P*(delta[T])
E=(60W)*(2^2*s)
E=240J
Q=°C*delta[T]
delta[T]=Q/°C
C=(0.4kg*4180J)/(kg*°C)
C=1672J/C
delta[T]=240J/(1672J/°C)
delta[T]=0.144°C
------
Er det korrekt?
Har starttemperaturen overhovedet intet med spørgsmålet at gøre?
På forhånd tak!
Sicma ;-D
Jeg har brug for lidt hjælp til en opgave.
"En dyppekoger med effekten 60W opvarmer 400g vand. Starttemperaturen er 15 °C.
Hvor meget stiger vandets temperatur på to minutter?"
Mit bud:
E=P*(delta[T])
E=(60W)*(2^2*s)
E=240J
Q=°C*delta[T]
delta[T]=Q/°C
C=(0.4kg*4180J)/(kg*°C)
C=1672J/C
delta[T]=240J/(1672J/°C)
delta[T]=0.144°C
------
Er det korrekt?
Har starttemperaturen overhovedet intet med spørgsmålet at gøre?
På forhånd tak!
Sicma ;-D
Svar #1
15. januar 2006 af Sicma (Slettet)
Jeg kom lige til at tænke på, om jeg ikke bare kunne bruge Q=m*c*delta[T] og isolere delta[T]?
Svar #2
15. januar 2006 af Sicma (Slettet)
Wuups...
Q=m*c*delta[T]
er jo det samme som:
Q=°C*delta[T]
;-D
Q=m*c*delta[T]
er jo det samme som:
Q=°C*delta[T]
;-D
Svar #4
16. januar 2006 af TF (Slettet)
#0
prøv at stille det op som en ligning hvor tilført varme er lig modtaget, dvs. tab = 0.
Hvad er effekt? Tilført varme [J]pr. tid [s] : [J/s]
Hvor meget varme tilføres vandet? Ja, 60 watt = 60 J/s i 2 min, dvs. i 120 s.
Tilført varme er således 7200 [J].
Du har selv sat ligningen op for modtaget varme #1! Sæt de 7200 [J] ind og løs for t2 [gr.], hvor delta t = t2-t1.
prøv at stille det op som en ligning hvor tilført varme er lig modtaget, dvs. tab = 0.
Hvad er effekt? Tilført varme [J]pr. tid [s] : [J/s]
Hvor meget varme tilføres vandet? Ja, 60 watt = 60 J/s i 2 min, dvs. i 120 s.
Tilført varme er således 7200 [J].
Du har selv sat ligningen op for modtaget varme #1! Sæt de 7200 [J] ind og løs for t2 [gr.], hvor delta t = t2-t1.
Skriv et svar til: 1.g; Termisk Energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
