Fysik
en enkel opgave om resistens
15. januar 2006 af
lektie2 (Slettet)
jeg har fået en opgave der lyder således.
På en bestemt type halogenpære står der: 12 V, 20 W.
a) Vis, at pærens resistans er 7,2 W, når spændingsfaldet over den er 12 V.
Er der nogle der kan hjælpe mig??
På en bestemt type halogenpære står der: 12 V, 20 W.
a) Vis, at pærens resistans er 7,2 W, når spændingsfaldet over den er 12 V.
Er der nogle der kan hjælpe mig??
Svar #1
15. januar 2006 af Carsten H (Slettet)
Idet effekten er givet ved P = U*I opnås, at strømstyrken findes ved følgende ligning:
I = P/U = 20W/12V = 5/3A
Det er samtidig givet ved Ohms lov, at U = R*I. Ved simpel isolation burde resten kunne klares
I = P/U = 20W/12V = 5/3A
Det er samtidig givet ved Ohms lov, at U = R*I. Ved simpel isolation burde resten kunne klares
Svar #3
15. januar 2006 af Carsten H (Slettet)
Iøvrigt angives resistans ikke i W som skrevet i #0, men derimod i ohm
Skriv et svar til: en enkel opgave om resistens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
