Matematik

Hjælp til MatA uden hjælpemidler

18. januar 2006 af Marco (Slettet)
Opgaverne står her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2001/ud0181.pdf

Hvordan løser jeg opgave c og f - dog især c.

Håber I vil hjælpe!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2006 af allan_sim

#0.
c)
To vektorer står vinkelret på hinanden, hvis deres skalarprodukt er 0, og hvis ingen af dem er nulvektoren.

f)

3
int f(x) dx = F(3)-F(0)
0

Svar #2
18. januar 2006 af Marco (Slettet)

OK - Jeg får t = -1 og -5. Har sat værdierne ind i t og har fået skalarprodiktet til 0... Er opgaven så ikke løst rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2006 af allan_sim

#2.
Jo... hvis du har gættet dig til dem, så bør du skrive, at der ikke kan være flere løsninger, da skalarproduktet er et andengradspolynomium og dermed højst kan have to løsninger (i de reelle tal).

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2006 af allan_sim

#3. Og så skal "løsninger" naturligvis erstattes med "mulpunkter", når vi taler om polynomier....

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2006 af allan_sim

#4. Og "mulpunkter" skal erstattes med "nulpunkter".... :-)

Svar #6
18. januar 2006 af Marco (Slettet)

Takker!

I opgave f... du skriver:
3
int f(x) dx = F(3)-F(0)
0

Skal jeg her aflæse y-værdien i 3 og 0... Så facit bliver 2-5 = -3?

Svar #7
18. januar 2006 af Marco (Slettet)

Ingen hjælp at hente der? :(

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2006 af allan_sim

#6.
Jep :-)

Skriv et svar til: Hjælp til MatA uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.