Matematik
Partiel integration
20. januar 2006 af
MissyE (Slettet)
Hej
Jeg er lige ved at lave mandagens lektier, men sidder lidt fast i sidste del af denne opgave.
Jeg skal bestemme følgende integrale:
int= integraltegn
(int) b=pi/2 a=0 x*sin(x)dx
= x*-cos(x) - (int)1*-cos(x)dx
=x*-cos(x) - (-sin(x))
= x*-cos(x)+sin(x)
Mit problem er nu, at jeg skal have indsat a og b, og finde integralet... Nogen der kan hjælpe??
Jeg er lige ved at lave mandagens lektier, men sidder lidt fast i sidste del af denne opgave.
Jeg skal bestemme følgende integrale:
int= integraltegn
(int) b=pi/2 a=0 x*sin(x)dx
= x*-cos(x) - (int)1*-cos(x)dx
=x*-cos(x) - (-sin(x))
= x*-cos(x)+sin(x)
Mit problem er nu, at jeg skal have indsat a og b, og finde integralet... Nogen der kan hjælpe??
Svar #1
20. januar 2006 af Duffy
pi/2
S(x*sin(x)dx =
0
pi/2
[ sin(x) - x cos(x)] =
0
sin(pi/2) - pi/2 * cos(pi/2) - sin(0) - 0 * cos(0) =
1 - pi/2 * 0 - 0 - 0 * 1 = 1
Duffy
S(x*sin(x)dx =
0
pi/2
[ sin(x) - x cos(x)] =
0
sin(pi/2) - pi/2 * cos(pi/2) - sin(0) - 0 * cos(0) =
1 - pi/2 * 0 - 0 - 0 * 1 = 1
Duffy
Svar #2
20. januar 2006 af Carsten H (Slettet)
ja, du indsætter først pi/2 i hele udtrykket, og trækker dernæst fra med stamfunktionen, hvor du indsætter 0 - husk at regne i radianer (det må man da antage):
[x*-cos(x)+sin(x)], a=pi/2 og b=0 giver os
(pi/2) * (-cos(pi/2)) + sin(pi/2) - (0 * (-cos(0)) + sin(0))
Jeg kan sige, at det samlet skal give 1
[x*-cos(x)+sin(x)], a=pi/2 og b=0 giver os
(pi/2) * (-cos(pi/2)) + sin(pi/2) - (0 * (-cos(0)) + sin(0))
Jeg kan sige, at det samlet skal give 1
Skriv et svar til: Partiel integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
