Matematik

2. gradsligning

21. januar 2006 af Karise (Slettet)
Hej alle
Håber at der er nogen der kan hjælpe mig på vej i matematikken er lige startet på hf b niveau.

Har en ligning der hedder
x^2-3x-10=0

Jeg har ikke set sådan en før så jeg håber at der er en der vil hjælpe mig på vej.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Nu hvor du siger, du aldrig har set sådan noget før, vil jeg da godt hjælpe dig med den.

x^2-3x-10=0

a (andengradsled) = 1
b (førstegradsled) = -3
c (konstantled) = -10

d (diskriminant) = b^2-4*a*c

d = (-3)^2-4*1*-10
d = 49

Da d>0 har ligningen to løsninger og parabelgrenene vender opad da a>0.

x = (-b ± sqrt(d))/(2*a)
x = 3 ± sqrt(49))/(2*1)
x = -2 v 5

Svar #2
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det hjælper lidt når man har set et stykke der er lavet. Når der står x^2 bliver det så altid til et 1 tal.
Jeg har et stykke der hedder 4x^2-12x=0
så mangler der jo et led, ganger man så bare med 1.

Håber du vil hjælpe.
Hilsen og tak
Karise

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2006 af sigmund (Slettet)

4x^2-12x=0. Her er a=4, b=-12 og c=0, jf. #1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#2
Du har to led.

a (andengradsled) = 4
b (førstegradsled) = -12

Der er ikke noget konstantled, derfor er c = 0

Prøv at regne ligningen:-)

Svar #5
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Jeg for nogen underlige tal, er dette korrekt indtil vidre.
d= (-12)^2-4*4*0 = 144

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#5
Jep, det er rigtigt, fortsæt du bare.

Du skal ikke være så nervøs, du skal jo bare sætte ind i formlerne :-)

Svar #7
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

#1
Er det muligt at jeg trykker forkert på min lommeregner. Jeg er med på de 49 men så.
Hvis jeg trykker 3+sqrt49/2 bliver det 6,5.
Sqrt er det samme som kvardatroden ik, min lommeregner er en TI-84 Pluds

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#7
Du skal huske parenteserne jeg har sat i formlen, prøv igen og skriv svaret i tråden.

Svar #9
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Alså (3+sqrt(49))/(2*1)=49
Hvorfor bruger du 3 når det står b er -3

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Fordi at formlen hedder -b....

Du har selv en negativ værdi og derfor bliver det en positiv værdi.

-(-3) = 3

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2006 af IMB (Slettet)

Hehe, cool nok, nu har jeg lært at løse 2.- grads ligninger. Så kan jeg måske godt løse min ligning alligvel ( indlægget der hedder "ligning")

#9 Fordi formlen hedder x = (-b ± sqrt(d))/(2*a) og hvis b er negativ, bliver den positiv i formlen.

Svar #12
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Fedt nu har jeg fanget denne opgave

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#9
Hvordan kan du få det til at give 49?

(3+sqrt(49))/(2*1) <=>
(3+7)/(2) = 5

Svar #14
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Hi Hi de 49 har vi jo lavet oppe i #1

Svar #15
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Jeg takker, har nu lavet begge opgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#15
Godt godt, kan du ikke skrive svaret i 2'eren, så kan jeg lige være helt sikker på, at du har forstået det:-9

Svar #17
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Ok nu skal du høre.
D= (-12)^2-4*4*0=144
(12+sqrt(144))/(2*4)=3
(12-sqrt(144))/(2*4)=0

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#17
Sådan du, så har du styr på andengradsligninger ;)

Svar #19
21. januar 2006 af Karise (Slettet)

Er du med på en anden

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#19
Hvilken anden?

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.