Matematik
opgave om monotoniforhold
22. januar 2006 af
mariaklara (Slettet)
en funktion f er bestemt ved :
f(x)= e^x/ 2x-1 ; x tilhører [-3;3]\\{1/2}
skal bestemme monotoniforholdene for f,
men ved ikke lige helt hvordan jeg skal gøre..
jeg går ud fra at jeg skal løse den som en ligning er det rigtigt og hvordan??
f(x)= e^x/ 2x-1 ; x tilhører [-3;3]\\{1/2}
skal bestemme monotoniforholdene for f,
men ved ikke lige helt hvordan jeg skal gøre..
jeg går ud fra at jeg skal løse den som en ligning er det rigtigt og hvordan??
Svar #3
22. januar 2006 af jammal (Slettet)
kære #2:
du skal differentiere din funktion, dvs du skal bruge følgende formel.
F'(x) = f'(x) x g(x) - f(x) x g(x) divideret med (g(x))^2
hvis det overstående er intetsigende for dig, har du et problem. Men blad lidt i bogen ( el. i noterne) og så finder du løsningen, håber jeg !
du skal differentiere din funktion, dvs du skal bruge følgende formel.
F'(x) = f'(x) x g(x) - f(x) x g(x) divideret med (g(x))^2
hvis det overstående er intetsigende for dig, har du et problem. Men blad lidt i bogen ( el. i noterne) og så finder du løsningen, håber jeg !
Svar #4
22. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
At dømme efter definitionsmængden, mangler der en parentes i funktionsforskriften:
f(x) = e^x/(2x-1)
for x E [-3;3]\\{1/2}. Sæt nu
g(x) = e^x
h(x) = 2x-1, x != 1/2
Som sagt i #3, skal du så bruge, at
f'(x) = (g'(x)*h(x) - g(x)*h'(x))/h²(x)
At dømme efter definitionsmængden, mangler der en parentes i funktionsforskriften:
f(x) = e^x/(2x-1)
for x E [-3;3]\\{1/2}. Sæt nu
g(x) = e^x
h(x) = 2x-1, x != 1/2
Som sagt i #3, skal du så bruge, at
f'(x) = (g'(x)*h(x) - g(x)*h'(x))/h²(x)
Skriv et svar til: opgave om monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
