Matematik
Ligning
22. januar 2006 af
Tashii (Slettet)
Hej, jeg har fået e ligning, som svaret giver:
-x = +3
skal man så ikke tage - væk fra X, så bliver begge positivt?
Således:
X = 3
-x = +3
skal man så ikke tage - væk fra X, så bliver begge positivt?
Således:
X = 3
Svar #3
22. januar 2006 af eightx2 (Slettet)
Ja, du ganger med -1 på begge sider, og - gange + giver - .
Svar #5
25. januar 2006 af Otzen (Slettet)
du har ligningen
-x=3
du må lægge de samme til på begge sider af lighedstegnet, ligesom du må trække det samme fra, gange med det samme og dividere med det samme på begge sider etc.
prøv nu at lægge x til på begge sider. du får
3+x=0
for nu at isolere x og dermed finde ud af, hvad det er lig med, trækker du 3 fra på begge sider af lighedstegnet og får
x=-3
-x=3
du må lægge de samme til på begge sider af lighedstegnet, ligesom du må trække det samme fra, gange med det samme og dividere med det samme på begge sider etc.
prøv nu at lægge x til på begge sider. du får
3+x=0
for nu at isolere x og dermed finde ud af, hvad det er lig med, trækker du 3 fra på begge sider af lighedstegnet og får
x=-3
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
