Matematik

Matematik, blækregning

02. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Hvordan bestemmer man x0 (xnul) så tangenten til grafen for f i punktet P(x0,f(x0)), er vinkelret på linjen med ligningen y = 5x+1 ??

Kan i hjælpe? Ska aflevere denne opgave i morgen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2003 af Jean

Hint: Du skal se på de afledte af f og linjen.

Svar #2
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Altså f'(x0) = 5??

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2003 af Jean

Yup!

Svar #4
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Men det er da ikke svaret på opgaven, bestemmer man x0 ved af aflede f og ligningen? Hvad skal man skrive som svar?
At den afledes og så har man x0 for punktet der er vinkelret på ligningen y=5x+1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2003 af Jean

Hov der står vinkelret. Dvs at hældningen for linjen * hældningen for tangenten = - 1

Har du ikke en forskrift for f (for at x skal være entydigt bestemt skal den vist helst være monoton)

Svar #6
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jo... f(x)= x(ianden)-2x-1
Please, vil du ikk som den store lektieguru du er, hjælpe mig med svaret?
Jeg skal bare ha lavet den her opgave til i morgen!

Svar #7
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hjælp! Please....
Er du der Jean eller en anden??

Svar #8
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hjælp!! Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave??
SKAL bruge den her i aften...

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2003 af Brian (Slettet)

Summa summarum, så må tangenten til grafen i det søgte punkt have hældning -1/5 (iflg. #5).

Altså: du differentierer din funktion, sætter den differentierede lig med -1/5 og løser for x.

Skriv et svar til: Matematik, blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.