Matematik

Eksponentielt vækst

25. januar 2006 af ni-tram (Slettet)
Hej ... Jeg er lidt på bar bund i denne opgave.. Hjælp please?

- En eksponentielt voksende funktion "f"
er givet ved f(x) = 6,4 x 1,24x


N.B. Det sidste x efter 1,24 er lille, altså det er et hævet x!

Håber på Hjææælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

``Tak'' for et _meget_ intetsigende indlæg! Jeg kan næsten gætte mig til, at der er tale om funktionen

f(x) = 6,4*1,24^x

men hvad i alverden vil du have hjælp til? Det skriver du absolut intet om.

Svar #2
25. januar 2006 af ni-tram (Slettet)

Undskyld, fik jeg ikke med Dominik !

Jeg vil gerne have hjælp til dette:

* At beregne fordoblingskonstanten?

Svar #3
25. januar 2006 af ni-tram (Slettet)

Vil du ikke svare på det?

Det ville jeg være glad for?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Får du ikke oplyst noget punkt på grafen for f?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2006 af allan_sim

#4.
Forskriften er jo givet :-)

#3.
Du skal udnytte, at for en eksponentiel vækst med forskriften

f(x) = b*a^x

kan fordoblingskonstanten findes som

T2 = log(2)/log(a)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2006 af Duffy

fordoblingskonstanten er givet ved

formlen


T2 = ln2/lna


så den værdi du søger er


T2 = ln2/ln(1.24) = ca 3.2222



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#5.
Jeg havde faktisk glemt sammenhænen

T2 = log(2)/log(a).

Dog vil jeg mene at den havde åbenbaret sig, hvis jeg havde brugt lidt blæk på det.

Skriv et svar til: Eksponentielt vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.