Matematik
Opgave 5033
26. januar 2006 af
Meca (Slettet)
Denne opgave er vist mange gange inde på den side men jeg er stadig gået i stå.
På denne side:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=139989&h=det%20er%20vist%20opgave
Skriver #6 at
pi*x+2*x+2*y=10
isoler y: y= 5-(pi*x/2)-x
sæt Y ind i udtrykket for arealet:
A(x)=2*x*y+0,5pi*x^2
når du sætter Y ind i ovenstående udtryk skulle du gerne få:
A(x)=-3,57*x^2+10x
Nu findes A'(x):
A'(x)=-7,142x+10
isoler x i: -7,142x+10
det giver x = 1,4002, men da den vandrette side er 2*x giver det 2,8003.
for at finde y sættes x ind i udtrykket for y, hvilket giver Y=1,400
det store hele af opgaven har jeg fundet ud af, men kan ikke finde ud af springet fra A(x)=2*x*y+0,5pi*x^2 til A(x)=-3,57*x^2+10x .
Jeg mener at man skal sige 2*x* (5-(pi*x/2)-x) +0,5pi*x^2
Hvor: 5-(pi*x/2)-x er omkredsen.
Men hvordan får man dette til at give )=
-3,57*x^2+10x?
Har prøvet så mange gange men tror ikke jeg er sikker på hvordan man ganger 2*x ind i () håber derer nogen der kan hjælpe mig, hvis man altså forstår hvad jeg mener :)
På denne side:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=139989&h=det%20er%20vist%20opgave
Skriver #6 at
pi*x+2*x+2*y=10
isoler y: y= 5-(pi*x/2)-x
sæt Y ind i udtrykket for arealet:
A(x)=2*x*y+0,5pi*x^2
når du sætter Y ind i ovenstående udtryk skulle du gerne få:
A(x)=-3,57*x^2+10x
Nu findes A'(x):
A'(x)=-7,142x+10
isoler x i: -7,142x+10
det giver x = 1,4002, men da den vandrette side er 2*x giver det 2,8003.
for at finde y sættes x ind i udtrykket for y, hvilket giver Y=1,400
det store hele af opgaven har jeg fundet ud af, men kan ikke finde ud af springet fra A(x)=2*x*y+0,5pi*x^2 til A(x)=-3,57*x^2+10x .
Jeg mener at man skal sige 2*x* (5-(pi*x/2)-x) +0,5pi*x^2
Hvor: 5-(pi*x/2)-x er omkredsen.
Men hvordan får man dette til at give )=
-3,57*x^2+10x?
Har prøvet så mange gange men tror ikke jeg er sikker på hvordan man ganger 2*x ind i () håber derer nogen der kan hjælpe mig, hvis man altså forstår hvad jeg mener :)
Skriv et svar til: Opgave 5033
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
