Matematik
Matematik-hjælp
26. januar 2006 af
Anna18 (Slettet)
Nogen der vil hjælpe mig med opgaven som går ud på:
Bestem k, således at Vk=16/15*pi
Det er opg. 4 i sættet som findes på nedenstående adresse:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1999/9991haae.pdf
Bestem k, således at Vk=16/15*pi
Det er opg. 4 i sættet som findes på nedenstående adresse:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1999/9991haae.pdf
Svar #3
27. januar 2006 af fixer (Slettet)
Grafen for f er en parabel med grenene opad, l_k er en vandret linie. Punktmængden M_k er derfor arealet over l_k men under grafen for f:
M_k = {(x,y) E R²| x0=
hvor x0 og x1 er løsningerne til ligningen
f(x) = k
Ved rotation af M_k om l_k må volument blive
2pi
S[pi*(f(x)-k)²]dx = V_k
0
Løs dernæst ligningen
V_k = (16/15)pi
M_k = {(x,y) E R²| x0=
hvor x0 og x1 er løsningerne til ligningen
f(x) = k
Ved rotation af M_k om l_k må volument blive
2pi
S[pi*(f(x)-k)²]dx = V_k
0
Løs dernæst ligningen
V_k = (16/15)pi
Svar #4
27. januar 2006 af Anna18 (Slettet)
Hm.. Grenene går da nedad, ikke?
Jeg forstår ikke helt dette:
M_k = {(x,y) E R²| x0=hvad vil det sige?
Jeg forstår ikke helt dette:
M_k = {(x,y) E R²| x0=hvad vil det sige?
Svar #5
28. januar 2006 af sigmund (Slettet)
M_k = {(x,y) E R²| x0=
Med dette menes at koordinatsættet (x,y) ligger i det 2-dimensionelle reelle talplan (xy-planet). Samtidig ligger x mellem to tal x0 og x1, og y ligger mellem grafen for f(x) og k.
Med dette menes at koordinatsættet (x,y) ligger i det 2-dimensionelle reelle talplan (xy-planet). Samtidig ligger x mellem to tal x0 og x1, og y ligger mellem grafen for f(x) og k.
Skriv et svar til: Matematik-hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
