Matematik

Differentiere 4 ligninger

28. januar 2006 af daque (Slettet)
Hej!

Jeg sidder her og knokler med noget differentitation af nogle ligninger og jeg er ikke helt sikker på om dette er rigtigt. men jeg er kommer frem til følg.:

a) f(x)=(1/2 )* (e^x)
f'(x)= (e^x)/2

b f(x)= (x+1)/(e^x)
f'(x)= (2e^x )- (xe^x) /( (e^x)^2 )

c f(x)= 2x-4 / ln(x)
f'(x)

d

Svar #1
28. januar 2006 af daque (Slettet)

mangler lige c
f'(x)= ( 2ln(x) - ((2x-4)/x)) ) / (ln(x))^2

d

f(x) = ln(x^4) = 4* ln(x)
f'(x) (ln(x^4)* 4x^3) - (4/x)


Nogen der kan kigge det igennem og se om dette er rigtigt, hvis i finder fejl, så skriver jeg gerne mine udregninger til hvert stykke

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2006 af fixer (Slettet)

a) ok
b) forkert.

Metode 1 (brøkreglen):

f(x) = (x+1)/e^x =>

f'(x) = (e^x-(x+1)e^x)/(e^x)²

= -xe^x/(e^x)² = -x/e^x = -xe^(-x)

Metode 2 (produktreglen):

f(x) = (x+1)e^(-x) =>

f'(x) = e^(-x)+(x-1)*(-1)*e^(-x)

= -x^e^(-x)

c) brug brøkreglen

f(x) = g(x)/h(x) =>

f'(x) = [g'(x)h(x)-g(x)h'(x)]/(g(x))²

på leddet med ln(x) i nævneren.

d) ?

Svar #3
28. januar 2006 af daque (Slettet)

jeg har fået
c:
f(x)= 2x-4 / ln(x)
f'(x)=( 2ln(x) - ((2x-4)/x)) ) / (ln(x))^2


og d'eren

f(x) = ln(x^4) = 4* ln(x)
f'(x) (ln(x^4)* 4x^3) - (4/x)

takker for den hurtige hjælp

Svar #4
28. januar 2006 af daque (Slettet)

okay jeg får nu følgende i c efter jeg har forsøgt at diff. som en brøk:
f(x)=2x-4 / ln(x)
f'(x)= 2ln(x) - 2x^2 + 4x
(ln(x))^2

Hvad med d?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2006 af fixer (Slettet)

#4
Hvordan skal det mon forstås. Det må nødvendigvis blive en brøk.

Svar #6
28. januar 2006 af daque (Slettet)

okay
c'eren

f(x)=2x-4 / ln(x)

f'(x)= 2ln(x) - ((2x-4)/x ): (ln(x))^2

hvad gør jeg med d?

Skriv et svar til: Differentiere 4 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.