Matematik
Matematik hjælp
28. januar 2006 af
dnadan (Slettet)
I følgende opgave mangler jeg at regne den sidste spørgsmål, og jeg kan ikke se hvordan jeg skal finde ud af det, er der en der kunne være rar at forklare mig det?
-I en trekant ABC er a=7,8 b=8,5 og c=6,9
Bestem vinkel C og trekantens areal.
-Bestem længden af medianen m(a) og længden af vinkelhalveringslinjer v(a).
Jeg har regnet vinklen og arealet ud, men jeg kan ikke se hvordan jeg skal løse det sidste spørgsmål...
-I en trekant ABC er a=7,8 b=8,5 og c=6,9
Bestem vinkel C og trekantens areal.
-Bestem længden af medianen m(a) og længden af vinkelhalveringslinjer v(a).
Jeg har regnet vinklen og arealet ud, men jeg kan ikke se hvordan jeg skal løse det sidste spørgsmål...
Svar #2
30. januar 2006 af spurgte (Slettet)
Længden af vinkelhalveringslinjerne:
Hvis der følger en tegning med til opgaven, så tegn halveringslinjerne(bare for øjets skyld).
Ved halveringslinjerne vil der forekomme en 'trekant' i den store trekant ABC.
I den nye 'trekant' er halveringslinjen jo så en katete el. hypotenuse også er det ud af landevejen..
Hvis der følger en tegning med til opgaven, så tegn halveringslinjerne(bare for øjets skyld).
Ved halveringslinjerne vil der forekomme en 'trekant' i den store trekant ABC.
I den nye 'trekant' er halveringslinjen jo så en katete el. hypotenuse også er det ud af landevejen..
Skriv et svar til: Matematik hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
