Matematik
gør rede for at ligningen...
29. januar 2006 af
Kirsty (Slettet)
Jeg sidder med nogle opgaver som jeg ikke helt kan finde rundt i, håber nogle har tid til at hjælpe.
a) gør rede for at ligningen
(a-2)x^2+3x-a=0
har to forskellige rødder for alle tal a (undtagen 2)
Jeg kan sagtens se at det er fordi diskriminanten i alle de ovenstående tilfælde vil være over 0, men jeg kan ikke forklare det så det giver mening.
b)undersøg om funktionen
x^3+2 for xf(x) 3 for x=1
x^2+x+1 for x>1
er kontinuert i x=1
her ved jeg slet ikke hvordan jeg skal starte.
a) gør rede for at ligningen
(a-2)x^2+3x-a=0
har to forskellige rødder for alle tal a (undtagen 2)
Jeg kan sagtens se at det er fordi diskriminanten i alle de ovenstående tilfælde vil være over 0, men jeg kan ikke forklare det så det giver mening.
b)undersøg om funktionen
x^3+2 for xf(x) 3 for x=1
x^2+x+1 for x>1
er kontinuert i x=1
her ved jeg slet ikke hvordan jeg skal starte.
Svar #1
29. januar 2006 af fixer (Slettet)
a) Det _er_ svaret. Idet diskriminanten er positiv for alle a E R\\{2} har ligningen 2 reelle rødder.
b) Funktionen f er kontinuert i x=1 såfremt grænseværdierne af f for x gående mod heneholdsvis 1- og 1+ (altså mod 1 fra venstre respektive højre) er lig f(1).
b) Funktionen f er kontinuert i x=1 såfremt grænseværdierne af f for x gående mod heneholdsvis 1- og 1+ (altså mod 1 fra venstre respektive højre) er lig f(1).
Svar #2
29. januar 2006 af Kirsty (Slettet)
Jeg er stadig helt fortabt i den sidste er der ikke nogen, der kan give et eksempel på hvordan en sådan opgave udregnes og opskrives?
Skriv et svar til: gør rede for at ligningen...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
