Matematik

differentiering - haster

29. januar 2006 af GitteMH (Slettet)
Hej. Jeg sidder med en meget genstridig matematikopgave:

En funktion f er givet ved
f(x)= 3-(1)/(x+2)
-Bestem definitionsmængde og eventuelle nulpunkter for f.
-Bestem ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1.5,f(-1.5)).
Bestem monotoniforholdene for f.
En linje l er bestemt ved ligningen
y=4x+(5/2)
Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem l og grafen for f

Selv er jeg startet på at differentiere (på lommeregneren):
d(3-1/(x+2),x) = (1)/(x+2)^2
Når jeg så trykker "solve", vil lommeregneren ikke løse den:
Solve:(y2(x)=0,x) = false

...så hvordan kommer jeg videre?

MVH. Gitte

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2006 af 2835 (Slettet)

f(x)= 3-((1)/(x+2))

MIT BUD

f'(x) = -1/(x+2)^2

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
29. januar 2006 af GitteMH (Slettet)

Ja.. det får jeg også nu. Men jeg kan ikke finde nulpunkterne jvnf. opgaveformuleringen, idet lommeregneren siger:
Solve:(y2(x)=0,x) = false



Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2006 af 2835 (Slettet)

Der er heller ingen nulpunkter, idet nævneren aldrig kan give nul, dvs. at der er asymptote ved x lig nul.

::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2006 af allan_sim

#2.
Du bliver bedt om at finde nulpunkter for f, ikke nulpunkter for f'

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2006 af fixer (Slettet)

Den afledede f'(x), som er korrekt beregnet (af lommeregneren...) i #0, kan aldrig blive nul.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2006 af fixer (Slettet)

Nulpunkter for f' er dem du har forsøgt at finde i #2 formodes det. Hvorom alting er, så kræver en monotoniundersøgelser evaluering af eventuelle ekstrema, som kræver løsning af ligningen f'(x)=0.

Svar #7
29. januar 2006 af GitteMH (Slettet)

hmm.. det kan jeg godt se nu i siger det. Kunne i give mig nogle hints til "Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(1.5,f(-1.5))."
- jeg er virkelig lost i den slags opgaver:(

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2006 af fixer (Slettet)

Vink: Tangenthældningen er f'(3/2) og tangenten indeholder naturligvis punktet P.

Skriv et svar til: differentiering - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.