Fysik
Hurtig lille opgave
29. januar 2006 af
QeenGirl (Slettet)
en snor kan tåle et træk på 100 N
a) angiv den største masse der kan hængfe i snporen over jordens overflade
b)angiv den største masse der kan hængfe i snoren over månens overflade
Tyngdeac på jorden er 9.82
månens Tyngdeacceleration 1,62 m/s2
jeg håber der er noglen der kan og vil hjælpe.. jeg er nemlig ret i tvivl om hvordan jeg skal regne det ud..
a) angiv den største masse der kan hængfe i snporen over jordens overflade
b)angiv den største masse der kan hængfe i snoren over månens overflade
Tyngdeac på jorden er 9.82
månens Tyngdeacceleration 1,62 m/s2
jeg håber der er noglen der kan og vil hjælpe.. jeg er nemlig ret i tvivl om hvordan jeg skal regne det ud..
Svar #1
29. januar 2006 af 150972 (Slettet)
a)
F=m*g <=> m = F/g = 100N/9,82N/kg
b)
(1,62N/kg / 9,82N/kg) * m =
F=m*g <=> m = F/g = 100N/9,82N/kg
b)
(1,62N/kg / 9,82N/kg) * m =
Svar #4
31. januar 2006 af Mani4 (Slettet)
a)
kraften,F, = massen,m, * tyngdeacc,g, <=>
m = F / g <=> m = 100N / 9,82m/s^2 <=> m = ?
b)
tyngdeacc. på månen er ikke lige så stærk som på jorden. du har sikkert spillet mario eller set klip med mennesker på månen og erfaret at man hoppe rigtig langt og kun bevæge sig langsomt. Det skyldes ændringen af tyngdeacc.
Hvis vi tager vores formel fra før og erstatter jordens g med månens g kommer det til at se sådan her ud.
100N / 1,62m/s^2 = m
kraften,F, = massen,m, * tyngdeacc,g, <=>
m = F / g <=> m = 100N / 9,82m/s^2 <=> m = ?
b)
tyngdeacc. på månen er ikke lige så stærk som på jorden. du har sikkert spillet mario eller set klip med mennesker på månen og erfaret at man hoppe rigtig langt og kun bevæge sig langsomt. Det skyldes ændringen af tyngdeacc.
Hvis vi tager vores formel fra før og erstatter jordens g med månens g kommer det til at se sådan her ud.
100N / 1,62m/s^2 = m
Skriv et svar til: Hurtig lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
