Matematik

folkeskole matematik

31. januar 2006 af update (Slettet)
et akvarium er 60 cm langt, 35 cm bredt og 45 cm højt. find dens rumfang?

der hældes 84 liter vand i akvariet. hvor højt kommer vandet til at stå?

tak på forhånd..

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Rumfang = cm3. altså længde x bredde x højde.

ad2: der må være et mål for hvor meget 1 liter vand fylder? Kan ikke lige huske det, men mener 1 liter vand fylder 1 m3.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2006 af iB (Slettet)

)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2006 af iB (Slettet)

#1
"1 liter vand fylder 1 m3"
-Ahhhhh, kan det nu også passe? (det ville godt nok blive nogen store mælkekartonger ;)

1 ml = 1 cm3 og 1 l = 1dm3 = 0,001 m3
(med visse forbehold angående temperatur osv)

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#3 hehe god pointe! :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2006 af Duffy

1 m^3 = 1 million cm^3


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Ved hjælp fra #1 og #2/3 har du fundet ud af hvor stort et akvarium du har og hvor meget vandet fylder i akvariet. Du skal så finde ud af hvor højt vandet står i Akvariet.

De 84 liter fylder ca 7% af akvariets rumfang. Hvor højt er det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2006 af fixer (Slettet)

#6
Nejda.

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg er i godt humoer i dag, saa jeg vil vaere saa filnk at lave opgaven for dig (undtagelsesvis!).

Der gaelder, at

1 L
= (1 dm)^3
= (10 cm)^3
= 1000 cm^3

Voluminet, V, kan bestemmes som produktet af hoejden, laengden og bredden (h, l og b), som i dit tilfaelde er givet ved

h = 45 cm
l = 60 cm
b = 35 cm

Det vil sige, at

V
= h*l*b
= (45 cm)*(60 cm)*(35 cm)
= 45*60*35 cm^3
= 94500 cm^3
= 94500/1000 L
= 94,5 L


I anden del skal du loese lignignen

V
= h*l*b
= h*60 cm*35 cm
= h*2100 cm^2
= 84 L
= 84000 cm^3

med hensyn til h. Det vil sige, at

h*2100 cm^2 = 84000 cm^3 =>
h = (84000 cm^3)/(2100 cm^2) =>
h = 84000/2100 cm^3/cm^2 =>
h = 40 cm

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

ROFL #8
"Jeg er i godt humoer i dag"

Ja det tør siges! Det er vist ikke for at LAVE folks opgaver du har fået titlen lektieguru, så vidt jeg ved...

[|:D

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Korrekt, men bemærk ordet ``undtagelsesvis''.

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#10

Det var også blot det jeg forsøgte at understrege, ud fra denne tekst:

"Titlen Lektieguru tildeles af redaktionen til udvalgte brugere, som igennem længere tid har udmærket sig i forummet ved at være pædagogiske og fagligt stærke. Titlen uddeles oftest til brugere, som studerer eller har studeret på en videregående uddannelse"

q: Det var ikke et angreb :p

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Hovsa der mangler noget i # 11:

Jeg mente at det var en yderst stor service du der gav #0, for som lektieguru er det ikke noget han under normale omstændigheder kan forvente af dig. Dvs #0 bør være yders stolt over at have fået lavet sine opgaver af en der, jf titlen, normalt kun hjælper i pædagoisk grad :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Det går godt. Retter hermed lige han til hun i #12

Skriv et svar til: folkeskole matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.