Matematik
opgave 1003 i mat 2b
01. februar 2006 af
SirBille (Slettet)
Hej.
Jeg sidder lige og laver opgave 1003 i mat 2b, men jeg ved ikke om jeg er helt vild med mine måder at låse opgeven. Jeg mener med hensyn til mængderne, er det alt sammen rigtigt? Bruger man n, og hvordan udtrykkes antal elementer i en mængde?
Mange tak..
Her er så besvarelsen:
1003)
Thorleif har 60 forskellige minuttal han kan ankomme til Ellebjerg station på.
Afgange: Mod Hundige: 14 , 34 , 54 Mod Hillerød: 06 , 26 , 46
Vi ser på alle de minuttal hvor det næste tog der køre fra Ellebjerg st. er toget mod Hillerød st..
Mellem hel og første tog mod Hillerød st.:
n1 = {0,1,2,3,....,6}
Tiderne mellem første tog mod Hundige st. og andet tog mod Hillerød st.:
n2 = {15,16,17,18,....,26}
Tiderne mellem andet tog mod Hundige st. og tredje tog mod Hillerød st.:
n3 = {35,36,37,38,....,46}
Tiderne mellem tredje tog mod Hundige st.og kl. hel.
n2 = {55,55,57,58,59}
Vi får at han Thorleif kan ankomme til Ellebjerg station på minuttallene:
n = n1 U n2 U n3 U n4
Vi ser så på antallet af elementer i mængden n, som fås til 36.
Sandsynligheden P fås så til:
P = 36/60 = 0,6
Jeg sidder lige og laver opgave 1003 i mat 2b, men jeg ved ikke om jeg er helt vild med mine måder at låse opgeven. Jeg mener med hensyn til mængderne, er det alt sammen rigtigt? Bruger man n, og hvordan udtrykkes antal elementer i en mængde?
Mange tak..
Her er så besvarelsen:
1003)
Thorleif har 60 forskellige minuttal han kan ankomme til Ellebjerg station på.
Afgange: Mod Hundige: 14 , 34 , 54 Mod Hillerød: 06 , 26 , 46
Vi ser på alle de minuttal hvor det næste tog der køre fra Ellebjerg st. er toget mod Hillerød st..
Mellem hel og første tog mod Hillerød st.:
n1 = {0,1,2,3,....,6}
Tiderne mellem første tog mod Hundige st. og andet tog mod Hillerød st.:
n2 = {15,16,17,18,....,26}
Tiderne mellem andet tog mod Hundige st. og tredje tog mod Hillerød st.:
n3 = {35,36,37,38,....,46}
Tiderne mellem tredje tog mod Hundige st.og kl. hel.
n2 = {55,55,57,58,59}
Vi får at han Thorleif kan ankomme til Ellebjerg station på minuttallene:
n = n1 U n2 U n3 U n4
Vi ser så på antallet af elementer i mængden n, som fås til 36.
Sandsynligheden P fås så til:
P = 36/60 = 0,6
Skriv et svar til: opgave 1003 i mat 2b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
