Matematik

eksponentielle funktioner

05. februar 2006 af Julieb (Slettet)
hej.
Nogen der kan hjælpe med den her opgave?:

f(2)=5 og f(200)=50


- på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2006 af bobbie (Slettet)

hvad skal du?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2006 af 2835 (Slettet)

a = (y2/y1)^(i (x2-x1)'te rod)

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det er et meget intetsigende indlæg. Jeg kan kun tilslutte mig indlægget i #1.

#2:
Hvad sker der her?

Svar #4
05. februar 2006 af Julieb (Slettet)

den forstod jeg ikke 2835?

jeg skal finde regneforskriften for F

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2006 af 2835 (Slettet)

a = Den (x2-x1)'te rod af (y2/y1)

SÅDAN er det vist


::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2006 af 2835 (Slettet)

a = Den (x2-x1)'te rod af (y2/y1)

SÅDAN er det vist


::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #7
05. februar 2006 af Julieb (Slettet)

Hvordan skal det kunne forklares? Jeg kan ikke rigtig se logikken i det..

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2006 af 2835 (Slettet)

f(2)=5 og f(200)=50
y1=x1 y2=x2

a = Den (x2-x1)'te rod af (y2/y1)

f(x) = b * a^x så kan du bregne b udfra et af koordinaterne

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2006 af kraka (Slettet)

#0

Du bliver nødt til at skrive noget mere hvis vi skal have en chance for at hjælpe dig. Du skal finde regneforskriften for F, men du oplyser ikke om F er en eksponentialfunktion, en linær funktion ect.

Venlige hilsner

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2006 af kraka (Slettet)

sorry.. så ikke overskriften

Undskyld

Venlige hilsner

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det 2835 vist prøver at skrive i diverse indlæg er, at for en eksponentialfunktion, hvis forskrift er på formen

b*x^a

da kan fremskrivningsfaktoren, a, bestemmes som

a = (y_2/y_1)^(1/(x_2 - x_1))

hvor (x_1, y_1) og (x_2, y_2) er to punkter på grafen.

Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.