Matematik

Logistisk vækst

05. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)
Hvis jeg har dy/dt = (y-y_0)*k, og y = 100, og y_0 = 20, så får jeg at vide, at efter 30 sekunder er y =95. Hvorledes kan jeg finde k?

Svar #1
05. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Evt. kan jeg referere til opgave 3.087 i eksamensopgaver for 1-årigt A-niveau forløb

Svar #2
05. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Er det nødvendigt for mig først at seperere de variable?

Svar #3
05. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Ingen idéer?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2006 af sontas (Slettet)

Du ved vist også at starttemperaturen er 100 grader, dvs y(0) = 100*C

Svar #5
05. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

ja, men kan jeg alene udfra y' finde k, eller bliver jeg nød til at integrere?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2006 af sontas (Slettet)

Det er da vist ikke en logistisk vækst?

dy/dx = b - ay
løsning

y = b/a + ce^(-ax)

så må du lige selv finde ud af hvad b og a er i det konkrete tilfælde.

Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.