Dansk

Ung, uden det sure!

05. februar 2006 af Tashii (Slettet)
Hej, jeg har fået en artikel som jeg udfra skal skrive en stil(Læserbrev), (De unges barske tale,) og i stilen står der bla. om hvordan unge snakker, når de kun er 13, de siger FUCK, kælling, luder o.s.v (I kender det sikkert fra jeres egen hverdag.)
Det vil jeg "diskutere" lidt om i min stil.

Jeg skal have et hovedbudskab, i min stil, altså mine egne synspunkter.
Og jeg har tænkt mig at skrive:
- "Ung, uden det sure"
Det jeg i mener er, de fleste unge bander til hindanden, siger kælling, f-ordet, og andre forfærdelige ting, men hvorfor gør de det?
- Min mening er, det er fordi de er sure, derefter bander de til hinanden.
Derfor har jeg valgt at skrive "Ung, uden det sure"
Jeg vil bare spøger jer andre, hvad i syntes?H
Har i jeres egne holdninger, og hvad syntes i om min IDE.
Tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2006 af Mac3 (Slettet)

Tjah, nu er det jo - som du siger - dine synspunkter, der er afgørende for din opgave, men jeg er bestemt ikke enig i, at børn og unge taler "grimt", fordi de er sure.
De fleste mennesker afstemmer deres sprogbrug alt efter, hvem de er sammen med. For de 13-årige gælder det jo bl.a, at de siger fuck og luder osv til jævnaldrende (og af og til deres lærere!! Fy), men lur mig, om de ikke taler helt anderledes til deres gamle bedstemor. De fleste - ikke alle, men de fleste - siger jo heller ikke luder til deres mor, når de ikke må gå på sodavandsdiskotek, og det er da lige noget at være sur over!
Uden at gøre dette til (endnu) en diskussion om ytringsfrihed, så vil jeg mene, at hvis man accepterer især underholdningsbranchens ret til at udtrykke sig frit, så må man også acceptere, at det danske sprog vil ændre sig, som det iøvrigt altid har gjort. Nogle unge mangler så bare at tilpasse deres sprog til modtageren.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

jeg tror ikke det har noget med at være sur at gøre overhovedt.... gennem mit abrejde har jeg erfaret at mange af dem der render rundt og bruger disse ord er unge der ikke rigtigt har noget fast holde punkt... deres forældre er der ikke rigtigt for dem osv. de vile gerne virke seje overfor de andre og bruger denne metode fordi det er groft med disse ord. de prøver at opnå en vis status hva. dette sprogbrug

Skriv et svar til: Ung, uden det sure!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.