Fysik
Atomfysik tricky opgave
06. februar 2006 af
satino (Slettet)
et brintatom ioniseres af en foton. Den løsrevne elektron har energien 2,7 eV
Hvilken hastighed har elektronen, da den forlod brintatomet?
Hvilken hastighed har elektronen, da den forlod brintatomet?
Svar #1
06. februar 2006 af satino (Slettet)
Det er selvfølig bare et hint jeg leder efter, på forhånd tak
Svar #3
07. februar 2006 af Mani4 (Slettet)
mit bud ville være,
omregne elektronvolten(eV) til Joule(J)
1 eV = 1,6 * 10^-19 J = [?J] = E_kin
derefter isollere du farten(v)
E_kin = ½ * m * v^2 <=>
v^2 / E_kin = ½ * m <=>
v^2 = E_kin / ½ * m <=>
v = sqrt( E_kin / ½ * m )
m = konstant (kan du finde i din bog)
omregne elektronvolten(eV) til Joule(J)
1 eV = 1,6 * 10^-19 J = [?J] = E_kin
derefter isollere du farten(v)
E_kin = ½ * m * v^2 <=>
v^2 / E_kin = ½ * m <=>
v^2 = E_kin / ½ * m <=>
v = sqrt( E_kin / ½ * m )
m = konstant (kan du finde i din bog)
Skriv et svar til: Atomfysik tricky opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
