Kemi

Dannelsen af "Sukkerpølse"

08. februar 2006 af the monk (Slettet)
Hvad er det som sker rent kemisk når man blander sukker (C12H22O11) og svovlsyre (H2SO4) og derved danner en forkullet "sukkerpølse"?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Den simpleste forklaring som også er mangelfuld er at den konc. svovlsyre (meget vandsugende) trækker vandet ud af sukker og efterlader "rent" carbon. Pølsen dannes så ved at det bliver hulens varmt og det er vanddampen som får pølsen til at voksen.

Man kan se sukker og andre kulhydrater som følgende:

Cn(H2O)(n-1) deraf navnet kul-hydrat

Men der sker også mere end det, for der hørmer også af SO2, så der sker også en redox reaktion, da sukker jo nemt oxideres og svovlsyre er et oxidationsmiddel.

Skriv et svar til: Dannelsen af "Sukkerpølse"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.