Matematik

løs ligning.............

08. februar 2006 af ASLAK (Slettet)
opgaven lyder:

1) løs for k=2 ligningen X^2-x-k=0

det har jeg så gjordt sådan:
k=2
x^2-x-k=0
x^2-x-2=0 (som er en andengradsligning)

jeg for så = 2 og -1

b) For hvilke værdier af k har ligningen ingen løsninger?

nogen forslag???

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2006 af iB (Slettet)

Da du løste 2.gradsligningen skulle du udregne determinanten. -Kan du regne den ud for alle værdier af k? (kan du tage kvadratroden af -1?)

Svar #2
08. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

nej det kan man ikke.........

Svar #3
08. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

det betyder at -1 ikke har nogen løsning....da det er negativt

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2006 af iB (Slettet)

Når du ikke kan udregne determinanten, så bliver det jo også ret svært at finde en løsning til 2.gradsligningen...

-Kan du ikke selv tage opgaven i mål herfra?

Svar #5
08. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

nææ jeg forstår ikke hvad du mener????

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

En ligning har ingen reelle løsninger når den tilsvarende diskriminant er negativ.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2006 af iB (Slettet)

Find de værdier af k, hvor determinanten ikke har nogen løsning, og så har dermed de værdier af k hvor hele ligningen ikke har nogen løsning...

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. februar 2006 af iB (Slettet)

Puha jeg roder rundt i begreberne. Se #6. Han er mere klar i hovedet! :S

Svar #9
08. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

det betyder at sætte -1 og 3 ind i ligningen x^2-x-2=0

Svar #10
08. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

jamen driskriminanten er da ikke negativ!!!!!!!!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Jamen for dælen da; du skal jo selvfølgelig regne med konstantleddet -k og ikke -2.

Svar #12
08. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

#11: hvad mener du???????????????????????????????????+

Svar #13
08. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

okay vent:

1) er den rigtig eller hvad???

2) det er -1 da det er negativ


er det sådan eller hvad???????

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. februar 2006 af -Glenn- (Slettet)

#12

Kan du ikke lige være så venlig at skrive udtrykket op for diskriminanten?!

Svar #15
08. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

d=b2-4ac

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. februar 2006 af Duffy

1)

x^2-x-2=0

(x+1)*(x-2) = 0

x=2 v x = -1


b)

b) For hvilke værdier af k har ligningen ingen løsninger?

nogen forslag???

Jah, når D


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #17
08. februar 2006 af Duffy

#15 - Næh

D = b^2 - 4 a c



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #18
08. februar 2006 af -Glenn- (Slettet)

Yessir. Og hvordan står det til med antallet af løsninger til en 2.gradsligning hvis d < 0 (altså diskrimanten er mindre end 0)??

Brugbart svar (0)

Svar #19
08. februar 2006 af Duffy

#18:

Antallet af løsniger i en andengradsligning er altid 2 (talt med multiplicitet) UANSET værdien af D
[Whaba!!] :-)



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #20
08. februar 2006 af -Glenn- (Slettet)

Sig du det til #0 ;)

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.