Matematik

Areal af pladestykke til kanal

09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)
Har et problem med en opgave som lyder.

Kanalstykket skal have længden 1 m.
og skal kunne rumme 1 m^3.

Kananlstykket har 2 sider og en bund.

Opgaven lyder:
Vis at arealet af pladestykket,
der medgår til fremstilling
af kanalstykket, kan findes
ved følgende regneforskrift:
A(h)=1/h + 2 * h

Jeg håber der er en der vil hjælpe mig med mit problem, ser lidt håbløs på det. evt kan jeg klarer opgaven hvis jeg får nogle hints til hvad jeg skal begynde med.
/Jonas

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Så vil det være et en god idé at fortælle os hvad h er.

Svar #2
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

Kan jeg ikke da det er den anden opgave hvor man skal bruge differentialregning til at finde dimendionerne h(højde) og b(bunden), Så arealet bliver mindst muligt.

pt. vil de sige at jeg ikke har h som du beder om

Svar #3
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

Skal være færdig til i morgen med min aflevering og denne irritere mig meget.. Håber der er en der ved hvad man skal..

Svar #4
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

AARGH SÅ HJÆLP MIG DOG...

Svar #5
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

bummelum...

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2006 af Deschain (Slettet)

Da bundens areal er b*1
og sidernes areal tilsammen er 2*h*1
kan arealet opskrives som
A = b+2*h

Herudover ved vi at
b*h*1=1 <=> b=1/h

Det indsætter vi i vores udtryk for areal og får
A = 1/h + 2*h

Håber det kan bruges

Svar #7
09. februar 2006 af JonasHoumaa (Slettet)

Ahhhh... ja, da tusind tak

Skriv et svar til: Areal af pladestykke til kanal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.