Matematik
Løsning af en ligning
10. februar 2006 af
miephantazy (Slettet)
Hvordan er den nu man løser en ligning som denne:
1000= 0,13 * x^2,21?
Håber der er en som kan hjælpe...
1000= 0,13 * x^2,21?
Håber der er en som kan hjælpe...
Svar #1
10. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Vi har ligningen
1000 = 0.13 * x^(2.21).
Først dividerer vi med 0.13:
1000/0.13 = 0.13/0.13*x^(2.21) <=>
7692.31 = x^(2.21).
Så tager vi logaritmen på begge sider:
ln(7692.31) = ln(x^(2.21)) <=>
ln(7692.31) = 2.21*ln(x).
Nu dividerer vi med 2.21:
ln(7692.31)/2.21=ln(x).
Til sidst tager vi exp på begge sider:
exp(ln(7692.31)/2.21)=exp(ln(x))=x (exp(x) er det samme som e^x).
Det samme resultat fås også ved først at dividere med 0.13, og så opløfte i 1/(2.21) på begge sider.
1000 = 0.13 * x^(2.21).
Først dividerer vi med 0.13:
1000/0.13 = 0.13/0.13*x^(2.21) <=>
7692.31 = x^(2.21).
Så tager vi logaritmen på begge sider:
ln(7692.31) = ln(x^(2.21)) <=>
ln(7692.31) = 2.21*ln(x).
Nu dividerer vi med 2.21:
ln(7692.31)/2.21=ln(x).
Til sidst tager vi exp på begge sider:
exp(ln(7692.31)/2.21)=exp(ln(x))=x (exp(x) er det samme som e^x).
Det samme resultat fås også ved først at dividere med 0.13, og så opløfte i 1/(2.21) på begge sider.
Svar #2
10. februar 2006 af miephantazy (Slettet)
Tak skal du have... super god forklaring... Nu burde jeg kunne finde ud af det...
Skriv et svar til: Løsning af en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
