Fysik

hjælp til opgave

14. februar 2006 af bjerring (Slettet)
sådan lyder den:
Du vil gerne have et dejligt varmt bad, men da du har fået hældt 80L vand i badet, opdager du at temp. kun er 32 men du vil gerne have temp. op på 42. hvor mange liter 60 grader varmt vand skal du hælde i for at opnå dette.

Sådan har jeg så gjordt indtil nu.

E=80*4186 J/kg*grad*10grader= 3348800J

og så tænkte jeg at stille en ligning op for at nå frem til det sidste.

x*4186*(60-42)=3348800
x*4186*18=3348800
x*75348/75348=3348800/75348
X=44,44

Jeg ved ikke om jeg er helt forkert på og nogen der så kan hjælpe mig hvad jeg så skal

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2006 af Peden (Slettet)

Jeg tror det er meget rigtigt. Du finder ud af hvor meget ekstra energi der skal til. Derefter finder du ud af hvor meget vand det vil kræve at hæve denne temperatur.



Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2006 af Peden (Slettet)

Det du bliver slået ud af er garanteret at det lyder af meget at du skal hælde 44,5 liter mere i, når der kun var 80 i forvejen, men det skal du ikke lade dig narre af, for opgaven siger jo ikke noget om hvor længe det nu 32 grader varme vand har afkølet :)

Svar #3
14. februar 2006 af bjerring (Slettet)

Okay,
men enu er jeg så i et nyt problem
der er nu 200 l vand på 32 grader og der er ikke plads til mere vand, og det skal opvarme til de 42 grader og derfor bruges der en dyppekoger på 1500 W. nu skal jeg finde ud af hvor lang tid det tager, hvis der ikke afgives varme til omgivelserne

jeg har igen regnet E ud og det bliver 8372000 J
og jeg ved at 1500 W er det samme som 1500 J men hvad jeg så videre skal med de to tal kan jeg ikke lige komme på




Svar #4
14. februar 2006 af bjerring (Slettet)

tror jeg fandt ud af det alligevel

E=p*t
8372000=1500W*t
8372000/1500=1500/1500*t
5581,33=t

det må så være 5581,33 sek hvis man så dividere 60 og igen 60 så må det vel komme ud i timer og så bliver det ca 1 1/2 time

kan det passe

Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.