Fysik
Energi beregning
14. februar 2006 af
s051908 (Slettet)
Hej,
Jeg har en 35kg radiator lavet af jern. Radiatoren fyldes med 25kg vand (12C) og placeres ud i solen.
Jeg skal
a) beregn varmekapacitet (C) for den vandfyldte radiator
b) efter radiator optages 575W solenergi, hvor langt tid tager det før man kan tappe vand med 40C fra radiatoren?
Jeg har regnet varmekapacitet C=c*m
c(vand)*m(vand)+c(jern)*m(jern) => 4180*25+452*35 = 120,3 kJ men hvordan kommer jeg videre??
På forhånd tak
Jeg har en 35kg radiator lavet af jern. Radiatoren fyldes med 25kg vand (12C) og placeres ud i solen.
Jeg skal
a) beregn varmekapacitet (C) for den vandfyldte radiator
b) efter radiator optages 575W solenergi, hvor langt tid tager det før man kan tappe vand med 40C fra radiatoren?
Jeg har regnet varmekapacitet C=c*m
c(vand)*m(vand)+c(jern)*m(jern) => 4180*25+452*35 = 120,3 kJ men hvordan kommer jeg videre??
På forhånd tak
Svar #1
14. februar 2006 af Peden (Slettet)
a)m_vand*c_vand + m_jern*c_jern
b) Du ved at: Q = C * delta_T
Du kender delta_T, som er 40-12=28 grader.
Så ved du med andre ord hvor meget energi der skal ind i radiatoren for at den bliver så varm.
Når du kender den samlede mængde energi dividerer du med effekten, og voila!
b) Du ved at: Q = C * delta_T
Du kender delta_T, som er 40-12=28 grader.
Så ved du med andre ord hvor meget energi der skal ind i radiatoren for at den bliver så varm.
Når du kender den samlede mængde energi dividerer du med effekten, og voila!
Skriv et svar til: Energi beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
