Matematik
Spørgsmål ang. Ligning
17. februar 2006 af
meaty (Slettet)
Hejsa.
Ja jeg blev så lidt i tvilv om en ligning.
den er meget nem, men jeg kan ikk rigtig lige huske hvordan man gjorde
3x+8=7x-8
3x+8-8=7x-8-8
3x=7x-16
3x-8=7x-16-8
Ja så blev jeg så lidt i tvilv her, hvad skal jeg så nu gøre hvis det er rigtig det jeg har lavet, hvis ikk så kan i vise mig hvordan i gør:D
Mvh Mads
Ja jeg blev så lidt i tvilv om en ligning.
den er meget nem, men jeg kan ikk rigtig lige huske hvordan man gjorde
3x+8=7x-8
3x+8-8=7x-8-8
3x=7x-16
3x-8=7x-16-8
Ja så blev jeg så lidt i tvilv her, hvad skal jeg så nu gøre hvis det er rigtig det jeg har lavet, hvis ikk så kan i vise mig hvordan i gør:D
Mvh Mads
Svar #1
17. februar 2006 af dodo (Slettet)
jeg er ikke helt med på den sidste linje.. hvorforbegynder du at trække 8 fra? Nå, men hvis går videre fra tredje linie...: Du skal samle x'erne på den ene side.
3x - 7x = 7x - 16 -7x
-5x = -16 dvs 5x = 16
5x / 5 = 16 / 5 = x
3x - 7x = 7x - 16 -7x
-5x = -16 dvs 5x = 16
5x / 5 = 16 / 5 = x
Svar #3
17. februar 2006 af meaty (Slettet)
ahh. ok:D
jeg blev sku helt forviret:S med de ligninger,
hvordan ville du regne fek.s
4x-2=3x ?
4x-2+2=3x+2
4x=5x
4x/4x=5x/4x
x=5/4
sådan eller hvad?
jeg blev sku helt forviret:S med de ligninger,
hvordan ville du regne fek.s
4x-2=3x ?
4x-2+2=3x+2
4x=5x
4x/4x=5x/4x
x=5/4
sådan eller hvad?
Svar #4
17. februar 2006 af dodo (Slettet)
Det er ikke helt rigtigt.
Den nemmeste måde at gøre det på ville være sådan:
4x-2=3x
4x - 2 -4x = 3x - 4x
-2 = -x dvs 2 = x
Den nemmeste måde at gøre det på ville være sådan:
4x-2=3x
4x - 2 -4x = 3x - 4x
-2 = -x dvs 2 = x
Skriv et svar til: Spørgsmål ang. Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
