Matematik
opgave rettelse...???!!!
18. februar 2006 af
ASLAK (Slettet)
opgave hedder:
funktionen hedder:
N(t)=12/(1+11e^(-0,15*t)
a) bestem antallet af individer i populationen til tidspunktet t=0.
svar: N(0)=12/(1+11e^(-0,15*0))=12/12=1
b) Bestem det tidspunkt, hvor populationens størrelse er 5 millioner.
svar: 5=12/(1+11e^(-0,15*t))
t=13,74 ~14år.
c) Bestem væksthastigheden til tidspunktet t=10.
svar: først fandt jeg N'(x), og så satte jeg N'(10).
og så fik jeg N'(10)=0,37.
på forhånd tak:)
funktionen hedder:
N(t)=12/(1+11e^(-0,15*t)
a) bestem antallet af individer i populationen til tidspunktet t=0.
svar: N(0)=12/(1+11e^(-0,15*0))=12/12=1
b) Bestem det tidspunkt, hvor populationens størrelse er 5 millioner.
svar: 5=12/(1+11e^(-0,15*t))
t=13,74 ~14år.
c) Bestem væksthastigheden til tidspunktet t=10.
svar: først fandt jeg N'(x), og så satte jeg N'(10).
og så fik jeg N'(10)=0,37.
på forhånd tak:)
Svar #1
18. februar 2006 af dnadan (Slettet)
dette er rigtigt:) (har selv lavet opgaven så det...) Men mangler du ikk opgave d?
Svar #2
18. februar 2006 af ASLAK (Slettet)
nårr jo:
den får jeg til 25,95 dvs...ca. 26år.
ELLERS TAK FOR HJÆLPEN;)
den får jeg til 25,95 dvs...ca. 26år.
ELLERS TAK FOR HJÆLPEN;)
Skriv et svar til: opgave rettelse...???!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
