Fysik
Brydningsvinklen i vand
18. februar 2006 af
PreXus (Slettet)
Hey !
Jeg sidder lige med en opgave hvor jeg har problemer med det sidste spørgsmål!
Vi ser på lys med bølgelængden 546 nm. Med denne bølgelængde er det absoluttet brydningsforhold for vand 1,334 og for glas 1,5116
a) Beregn bølgelængden i vand og i glas
b) Beregn det relative brydningsforhold for brydning fra vand til glas
Lyset sendes ned i vand i et kar med glasbund. Indfaldsvinklen fra luft til vand er 45 grader.
opg a og b har jeg løst og mangler nu kun c, men den sidder jeg så også rimlig fast i. Nogen som kan hjælpe mig lidt i gang?
Jeg sidder lige med en opgave hvor jeg har problemer med det sidste spørgsmål!
Vi ser på lys med bølgelængden 546 nm. Med denne bølgelængde er det absoluttet brydningsforhold for vand 1,334 og for glas 1,5116
a) Beregn bølgelængden i vand og i glas
b) Beregn det relative brydningsforhold for brydning fra vand til glas
Lyset sendes ned i vand i et kar med glasbund. Indfaldsvinklen fra luft til vand er 45 grader.
opg a og b har jeg løst og mangler nu kun c, men den sidder jeg så også rimlig fast i. Nogen som kan hjælpe mig lidt i gang?
Svar #2
19. februar 2006 af PreXus (Slettet)
#1
Ahhh meget smart det så er den jeg glemmer at skrive...
c) Beregn brydningsvinklen i vandet
Ahhh meget smart det så er den jeg glemmer at skrive...
c) Beregn brydningsvinklen i vandet
Svar #3
20. februar 2006 af Mani4 (Slettet)
Jeg tror du skal bruge brydningsloven.
(sin(i) / sin(b)) = (n_2 / n_1) = (n_12)
n_12 = brydningsforholdet
som jeg har forstået opgaven, så skal du beregne brydningsvinklen når en lysstråle brydes i forholdet fra luft til vand. Derfor syntes jeg det er lidt underligt at du ikke får opgivet lufts brydningsforhold.
Du burde kunne finde det helt nøjagtige tal i din grundbog. Eller husker jeg det som værende 1,0
Dvs.
n_1 = 1,0, n_2 = 1,334 <=>
n_12 = 1,334 / 1,0 <=> n_12 = [x]
(sin(45)/sin(b)) = [x]
så er det bare at isollere sin(b)
([x] må du selv regne ud)
(sin(i) / sin(b)) = (n_2 / n_1) = (n_12)
n_12 = brydningsforholdet
som jeg har forstået opgaven, så skal du beregne brydningsvinklen når en lysstråle brydes i forholdet fra luft til vand. Derfor syntes jeg det er lidt underligt at du ikke får opgivet lufts brydningsforhold.
Du burde kunne finde det helt nøjagtige tal i din grundbog. Eller husker jeg det som værende 1,0
Dvs.
n_1 = 1,0, n_2 = 1,334 <=>
n_12 = 1,334 / 1,0 <=> n_12 = [x]
(sin(45)/sin(b)) = [x]
så er det bare at isollere sin(b)
([x] må du selv regne ud)
Skriv et svar til: Brydningsvinklen i vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
