Matematik

en funktion....

21. februar 2006 af ASLAK (Slettet)
om en funktion af typen f(x)=b*x^a oplyses, at f(2)=4 og f(4)=32

bestem tallene a og b????

ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme i gang med den????

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

En eksponentiel udvikling er en funktion, hvis regneforskrift er på formen f(x) = b*a^x.

Du får oplyst punkterne (2;4) samt (4;32), og konstanterne a og b kan du finde ved deres respektive formler, som findes i en matematikbog - kan ikke huske dem på stående fod



Svar #2
21. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

jamen det var lige præcis det jeg tænkte, men funktion i opgaven hedder jo x^a,og ikke a^x

men er det lige meget, eller ????

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Bah, undskyld. I så fald er der tale om en potensfunktion

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Det er bestemt ikke ligemeget! Når man behandler potensfunktioner, findes a således:

a = (log(y_2) - log(y_1))/(log(x_2)-log(x_1)) og b:

b = y_1 / ((x_1)^a)


Du får oplyst punkterne (2;4) samt (4;32)

Brug eventuelt din grafregner til at kontrollere, og tegn gerne en skitse på dobbeltlogaritmisk papir

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Indsæt punkterne i forskriften, og du får to ligninger med to ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Som kontrol kan jeg oplyse, at jeg får f(x) til at være lig 0,5 * x^3

Svar #7
21. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

okay...jeg fik:

a= 2kvatratrod(8)

b= (1/8)

Svar #8
21. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

okay...
o,5 er jeg med...men hvordan kan du få 3???

Svar #9
21. februar 2006 af ASLAK (Slettet)

jeg får det til 2,818
når sååå du runder bare op

Skriv et svar til: en funktion....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.