Matematik
Matematik
22. februar 2006 af
SaabCabriolet (Slettet)
Jeg skal bruge noget hjælp til denne opgave. Jeg håber at nogle er i stand til at hjælpe.
En funktion f er givet ved
f(x)= x^3-3x^2+x+1
Opstil en ligning for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 1.
Vis at denne tangent ikke har andre punkter fælles med grafen end røringspunkten.
Det var opgaven, er selv kommet frem til ganske lidt af det:
f'(x)=3x^2-6x+1
f(1)=3*1^2-6*1+1
En funktion f er givet ved
f(x)= x^3-3x^2+x+1
Opstil en ligning for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 1.
Vis at denne tangent ikke har andre punkter fælles med grafen end røringspunkten.
Det var opgaven, er selv kommet frem til ganske lidt af det:
f'(x)=3x^2-6x+1
f(1)=3*1^2-6*1+1
Svar #1
22. februar 2006 af Sentinox (Slettet)
Det ser ud som om en af dine klassekammerater har indsendt samme opgave?
Se her:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=181030
//Sentinox
Se her:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=181030
//Sentinox
Svar #2
22. februar 2006 af SaabCabriolet (Slettet)
Ja men det må du så undskylde, at jeg ikke har været opmærksom på!
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
