Matematik
Forkorte en ligning
23. februar 2006 af
kamillamni (Slettet)
Jeg skal undersøge denne funktion for nulpunkter:
f(x)=x-8-2/x x > o
skal man så ikke sætte den = 0
så der kommer til at stå f(x)=x-8-2/x=0
og kan man så isolere sådan her bagefter:
-8=-x+2/x ?
mit problem er så her fra, at jeg ved ikke hvordan jeg skal få samlet højre siden med x'erne på..?
på forhånd tak..
f(x)=x-8-2/x x > o
skal man så ikke sætte den = 0
så der kommer til at stå f(x)=x-8-2/x=0
og kan man så isolere sådan her bagefter:
-8=-x+2/x ?
mit problem er så her fra, at jeg ved ikke hvordan jeg skal få samlet højre siden med x'erne på..?
på forhånd tak..
Svar #1
23. februar 2006 af nikolaj_p (Slettet)
Du får: 2/x = x-8 og hvis der ganges med x på begge sider:
2 = x^2-8x <=> x^2-8x-2=0
Løs denne andengradsligning (og husk x>0)
2 = x^2-8x <=> x^2-8x-2=0
Løs denne andengradsligning (og husk x>0)
Skriv et svar til: Forkorte en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
