Matematik
Træls opgave:(((
24. februar 2006 af
Der Ackermann (Slettet)
Håber I venlige sjæle vil hjælpe mig med denne opgave:
Når en bestemt patient får tilført glykose til blodet, er koncentrationen af glykose i blodet (målt i milligram pr. 100 milliliter) en funkton g af tiden t (målt i minutter). Det oplyses, at g(0)=60, og at g er en løsning til differentialligningen
dy/dx = 20-0,22y.
Bestem en forskrift for g??
Hvordan gør jeg??
Peace out///
Når en bestemt patient får tilført glykose til blodet, er koncentrationen af glykose i blodet (målt i milligram pr. 100 milliliter) en funkton g af tiden t (målt i minutter). Det oplyses, at g(0)=60, og at g er en løsning til differentialligningen
dy/dx = 20-0,22y.
Bestem en forskrift for g??
Hvordan gør jeg??
Peace out///
Svar #1
24. februar 2006 af allan_sim
#0.
Du har i din formelsamling en direkte løsningsformel for differentialligninger af typen
dy/dx = b-ay
Sådan en er der tale om her med b=20 og a=0,22.
Sæt ind. For at finde konstanten c indsætter du det kendte punkt (0,60) og isolerer c.
Du har i din formelsamling en direkte løsningsformel for differentialligninger af typen
dy/dx = b-ay
Sådan en er der tale om her med b=20 og a=0,22.
Sæt ind. For at finde konstanten c indsætter du det kendte punkt (0,60) og isolerer c.
Svar #2
24. februar 2006 af Der Ackermann (Slettet)
Har bestemt forskriften nu, men nu skal jeg bestemme hvor lang tid der går fra tidspunktet t=0, hvor koncentrationen af glykose i blodet når op på 80 mg pr. 100 ml. Hvordan gøres dette??
Skriv et svar til: Træls opgave:(((
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
