Matematik
hjælp til mat opgave
26. februar 2006 af
KarinaHI (Slettet)
Hejsa...
Jeg har en parabel og en linje:
p: y= -1/2x^2-3x+1
l: y= -1/2x-2
Bestem koordinatsættet til det punkt på parablen, hvori tangenten er paralell med l...
Hvad søren gør man lige her?
Jeg har en parabel og en linje:
p: y= -1/2x^2-3x+1
l: y= -1/2x-2
Bestem koordinatsættet til det punkt på parablen, hvori tangenten er paralell med l...
Hvad søren gør man lige her?
Svar #1
26. februar 2006 af kraka (Slettet)
Hej. Du ved at når 2 linjer ar paraleller, skal de havde samme hældningstal. Dvs du skal finde det punkt på parablen hvor tangenten har hældningstallet -1/2
Dette gøres ved at differentiere parablens ligning, og bestemme for hvilket x differentialkoefficienten=-1/2 når du har gjort det har du puktets x-værdi, og den indsætter du blot i P for at finde y-værdien.
Venlige hilsner
Dette gøres ved at differentiere parablens ligning, og bestemme for hvilket x differentialkoefficienten=-1/2 når du har gjort det har du puktets x-værdi, og den indsætter du blot i P for at finde y-værdien.
Venlige hilsner
Svar #2
26. februar 2006 af s051908 (Slettet)
tejn ligningerne på din lommeregner og samt med du vide at tangent til p har den samme hældningskoeff som linje l
give mig dit bud :-)
give mig dit bud :-)
Skriv et svar til: hjælp til mat opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
