Fysik
Opgaver i radioaktivitet
26. februar 2006 af
gudrun (Slettet)
Hej
Er der ikke nogen der har regnet nogle opgaver i radioaktivitet.. halverings tid, aktivitet osv.. Jeg mangler virkelig at se hvordan jeg skal lave opskrivningerne osv. kan gidt lave udregningerne! det skal ikke være rapport, bare besvarelse på opgaver.. det ville være en stor hjælp!
Er der ikke nogen der har regnet nogle opgaver i radioaktivitet.. halverings tid, aktivitet osv.. Jeg mangler virkelig at se hvordan jeg skal lave opskrivningerne osv. kan gidt lave udregningerne! det skal ikke være rapport, bare besvarelse på opgaver.. det ville være en stor hjælp!
Svar #1
28. februar 2006 af Mani4 (Slettet)
opgave 1
Urankernen U-238 henfalder ved udsendelse af alfa-stråling.
a) Hvad vejer en urankerne, målt i gram?
1,66E(-27)kg * 238 = 3,95E(-25)kg = 3,95*E(-22)g
b) Hvor mange kerner indeholder en prøve med 10g uran
10g / 3,95E(-22)g = 2,53E(22)stk
c)Hvor lang tid går der før der kun er 5g uran tilbage i prøven? hvad er der blevet af de 5g uran, der er forsvundet?
T_½ = 4,47E(9)år
De 5g uran henfalder ved udsendelse af alfa-stråling
d) Hvornår er der 2,5g tilbage?
T_½ = 4,47E(9)år * 2 = 8,94E(9)år
e) Beregn henfaldskonstanten k
T_½ = ln(2)/k <=> k = ln(2)/T_½ = ln(2)/4,47E(9) k = 1,55E(-10)år^(-1)
Beregn aktiviteten A af 10g uran
A=k*n = 0,01s^(-1) * 2,53E(22)stk <=> A=1,21W(20)s^(-1)
Urankernen U-238 henfalder ved udsendelse af alfa-stråling.
a) Hvad vejer en urankerne, målt i gram?
1,66E(-27)kg * 238 = 3,95E(-25)kg = 3,95*E(-22)g
b) Hvor mange kerner indeholder en prøve med 10g uran
10g / 3,95E(-22)g = 2,53E(22)stk
c)Hvor lang tid går der før der kun er 5g uran tilbage i prøven? hvad er der blevet af de 5g uran, der er forsvundet?
T_½ = 4,47E(9)år
De 5g uran henfalder ved udsendelse af alfa-stråling
d) Hvornår er der 2,5g tilbage?
T_½ = 4,47E(9)år * 2 = 8,94E(9)år
e) Beregn henfaldskonstanten k
T_½ = ln(2)/k <=> k = ln(2)/T_½ = ln(2)/4,47E(9) k = 1,55E(-10)år^(-1)
Beregn aktiviteten A af 10g uran
A=k*n = 0,01s^(-1) * 2,53E(22)stk <=> A=1,21W(20)s^(-1)
Skriv et svar til: Opgaver i radioaktivitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
