Matematik
Ligning med logaritme
27. februar 2006 af
electronica_ME (Slettet)
Kan nogle hjælpe mig med løsning af denne?
7,80*1,58x^0,58=3*(7,80*x^1,58)
??
Har prøvet at dividere parantesen over på venstre side, for at fjerne 7,80, og har bagefter taget log af det hele..
Men så ender jeg med
(0,58*log(1,58x))/(1,58*log(x))=log(3)
og så kan jeg ikke komme videre!
Hjælp modtages med kyshånd..
elec
7,80*1,58x^0,58=3*(7,80*x^1,58)
??
Har prøvet at dividere parantesen over på venstre side, for at fjerne 7,80, og har bagefter taget log af det hele..
Men så ender jeg med
(0,58*log(1,58x))/(1,58*log(x))=log(3)
og så kan jeg ikke komme videre!
Hjælp modtages med kyshånd..
elec
Svar #1
27. februar 2006 af 2835 (Slettet)
7,80*1,58x^0,58=3*(7,80*x^1,58)
1,58x^0,58 =3x^1,58
(3/1,58)x^0,58 = x^1,58
(3/1,58) = x^1
Det var mit bud
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
1,58x^0,58 =3x^1,58
(3/1,58)x^0,58 = x^1,58
(3/1,58) = x^1
Det var mit bud
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #3
27. februar 2006 af mari_mary (Slettet)
Du skal gribe det anderledes an..du skal gange 3 ind i parentesen, og så regne videre derfra. Mere kan jeg ikke uden videre sige...
held og lykke med det.
held og lykke med det.
Svar #4
27. februar 2006 af electronica_ME (Slettet)
så får jeg:
0,58*log(1,58x)=1,58*log(9x)
Hvordan kommer jeg SÅ videre??
0,58*log(1,58x)=1,58*log(9x)
Hvordan kommer jeg SÅ videre??
Skriv et svar til: Ligning med logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
