Matematik

Udregning af integraler

27. februar 2006 af Einsteinium (Slettet)
Ssin^x dx - S-cos^2x dx

Øvre værdi er pi/2 og nedre er 0

Nogen der kan hjælpe mig med at udregne deres stamfuntioner?

skal jeg bruge S(sinx)^2 dx = 1/2*(x+sinx*cosx)
og S(cosx)^2 dx = 1/2*(x-sinx*cosx) til deres stamfuntioner? Har jeg ikke prøvet at bruge endnu, derfor tvivlen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2006 af Esmil (Slettet)

Er det, du mener
S (sin x)^2 dx - S -(cos x)^2 dx ?

Hvis det er, vil jeg foreslå dig at bruge reglen
S a*f(x) dx = a*(S f(x) dx),
og derefter
S f(x) dx + S g(x) dx = S f(x)+g(x) dx.

Nååja, og så skal man kigge sig selv i spejlet, som min lærer en gang sagde ;-)

Svar #2
27. februar 2006 af Einsteinium (Slettet)

Ehm.. den regel er jeg altså ikek stødt på? Eller.. hm, den ser i hvert fald ikke bekendt ud.
Men ja - det var det jeg mente.. Hvor der var den samme øvre og nedre værdi for begge, nemlig øvre pi/2 og nedre 0.
Hm, fik ikke så meget hjælp ud af det, du skrev.. Men tak for forsøget, eller hvad man siger (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2006 af Esmil (Slettet)

Ok, se her:

Hvis a = -1 i den første regel får du altså, at

S -(cos x)^2 dx = S -1*(cos x)^2 dx
= -1*(S (cos x)^2 dx = -S (cos x)^2 dx

Altså
S (sin x)^2 dx - S -(cos x)^2 dx
= S (sin x)^2 dx + S (cos x)^2 dx

Nu bruger du så den anden regel og ser,
at

S (sin x) dx + S (cos x)^2 dx
= S (sin x)^2 + (cos x)^2 dx

Nu er det så, at man bruger spejlet, og kommer i tanke om idiot-formlen
(sin x)^2 + (cos x)^2 = 1

Hjalp det?

Svar #4
27. februar 2006 af Einsteinium (Slettet)

Ja..
jeg kender godt de dersens formler, har bare ikke set dem skrevet op på den måde, og vidste derfor ikke, at det var det du mente. Men, tak für hilfe, det var venligt (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2006 af Esmil (Slettet)

Super.

Du må undskylde det med spejlet, men jeg synes bare det er såden en god huskeregel ;-)

Skriv et svar til: Udregning af integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.