Matematik

ligning

28. februar 2006 af jildou (Slettet)
jeg skal bestemme y udtrykt ved x, ud fra ligningen

2xy = x^3+x+3y

aner ikk hvordan...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2006 af What means (Slettet)

Du skal bare få et enkelt y til at stå på en af siderne af lighedstegnet. På den anden side skal der så kun være x'er.

Håber det hjalp, hvis ikke så skriv igen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2006 af Duffy

Sådan!


2xy = x^3 + x + 3y


2xy - 3y = x^3 + x


y(2x - 3) = x^3 + x


y = (x^3 + x) / (2x - 3)



Duffy

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.