Matematik
Grænseværdi for areal
28. februar 2006 af
eightx2 (Slettet)
Jeg har funktionen der lyder f(x)=6x*0,4^x
For ethvert positivt tal t har punktmængden M_t = {(x,y)|0
Jeg har beregnet et areal A_2 (~3,9075).
Nu skal jeg bestemme lim t->inf A_t. Hvordan gør jeg dette?
For ethvert positivt tal t har punktmængden M_t = {(x,y)|0
Jeg har beregnet et areal A_2 (~3,9075).
Nu skal jeg bestemme lim t->inf A_t. Hvordan gør jeg dette?
Svar #1
28. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Beregn integralet, hvor t er den øvre grænse. Du får et udtryk i t. Hvad sker der så med dette udtryk når t går mod uendelig.
Svar #2
28. februar 2006 af eightx2 (Slettet)
Jeg får (6t*0,4^t)/ln(0,4) - 6(0,4^t+1)/(ln(0,4)²)
Er det korrekt hvis jeg siger, at A_t går mod uendelig?
Er det korrekt hvis jeg siger, at A_t går mod uendelig?
Svar #3
28. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Nej, thi der gælder at
a^t --> 0 for t --> infty , |a|
og at
a^t --> infty for t --> infty , |a| > 1.
a^t --> 0 for t --> infty , |a|
og at
a^t --> infty for t --> infty , |a| > 1.
Skriv et svar til: Grænseværdi for areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
