Fysik
Kvantemekanik (igen)
01. marts 2006 af
Export (Slettet)
Jeg vil gerne have hjælp til Opgave 4 fra sommereksamenen 2005, som kan ses på side 27 på http://www.ifa.au.dk/~svane/kvante-F06/OpgaverSamlet.pdf.
Hvis der er en som gider at fortælle mig hvilken fremgangsmåde, jeg skal bruge, for at bestemme potentialet og energien i grundtilstanden for den opgivne bølgefunktion, vil jeg blive rigtig glad. Jeg ønsker ikke en besvarelse af opgaven, men bare nogle hints til hvordan jeg skal løse den.
Hvis der er en som gider at fortælle mig hvilken fremgangsmåde, jeg skal bruge, for at bestemme potentialet og energien i grundtilstanden for den opgivne bølgefunktion, vil jeg blive rigtig glad. Jeg ønsker ikke en besvarelse af opgaven, men bare nogle hints til hvordan jeg skal løse den.
Svar #1
01. marts 2006 af fixer (Slettet)
Vink:
De stationære tilstande findes af en tidsuafhængig Schrõdingerligning
-h²/(2m)d²u/dx² + V(x)u(x) = E*u(x) (*)
idet Laplaceoperatoren i nabla² i det endimensionale tilfælde reducerer til d²/dx². I (*) er u bølgefunktionen, E partiklens energi og V(x) potentialfeltet.
Bemærk at jeg af notationsmæssige årsager her i foraet bruger u fremfor phi til at betegne bølgefunktionen.
Oplyst er u i grundtilstanden. Den oplyste u skal altså tilfredsstille (*) hvor E så er energien i grundtilstanden.
Indsættelse af u i (*) bør derfor direkte give dig V(x) og betingelsen V(a)=0 anvendes til at fastlægge E (i grundtilstanden).
De stationære tilstande findes af en tidsuafhængig Schrõdingerligning
-h²/(2m)d²u/dx² + V(x)u(x) = E*u(x) (*)
idet Laplaceoperatoren i nabla² i det endimensionale tilfælde reducerer til d²/dx². I (*) er u bølgefunktionen, E partiklens energi og V(x) potentialfeltet.
Bemærk at jeg af notationsmæssige årsager her i foraet bruger u fremfor phi til at betegne bølgefunktionen.
Oplyst er u i grundtilstanden. Den oplyste u skal altså tilfredsstille (*) hvor E så er energien i grundtilstanden.
Indsættelse af u i (*) bør derfor direkte give dig V(x) og betingelsen V(a)=0 anvendes til at fastlægge E (i grundtilstanden).
Skriv et svar til: Kvantemekanik (igen)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
