Matematik

Funktioner

01. marts 2006 af gus (Slettet)
Har et lille problem med en opgave.
Opgaven lyder: For en bold, der kastes lodret op,gælder,at den befinder sig h(t) meter over jordoverfladen t sekunder efter, at kastet er udført,hvor h(t)=18,0t-4,91t(i anden)

bestem boldens største størrelse.

Håber i kan hjælpe...

Svar #1
01. marts 2006 af gus (Slettet)

lille fejl

Det er: bestem boldens største højde

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

har lige løst noget nært samme opgave. først differentierer du funktionen du skrev, og derefter sætter du f´(x) =o

på den måde får du hvor hældningen er nul, hvilket den jo er på det højeste punkt på boldens bue.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Grafen for h er en parabel med grenene nedad. Således er den søgte højde 2. koordinaten til parablens toppunkt.

Svar #4
01. marts 2006 af gus (Slettet)

Forstår det ik helt..

kan du måske skrive det lidt mere præsict?

Svar #5
01. marts 2006 af gus (Slettet)

anyone??

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2006 af sigmund (Slettet)

For et andengradspolynomium med forskriften f(x) = a*x^2 + b*x + c, hvor a, b, og c er konstanter, der ikke alle er 0, er toppunktet givet ved (-b/2a,-d/4a), hvor d = b^2 - 4*a*c.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.