Matematik
diff ligning
01. marts 2006 af
patrizia (Slettet)
Hej , jeg ville blive glad for lidt hjælp.
Opgaven lyder følgende:
En epidemi udbreder sig som beskrevet af differentialligningen
y'=10^-3 y(10^5 - y)
Til tiden t =0 er antallet af smittede 100
Hvor lang tid vil der gå, inden den eksponentielle model svarende til differentialligning
y*=10^-3 y10^5=10^2 y
afviger med mere end 10% fra den logiske.
Jeg har fundet løsningen for den første diff.ligning. Men kan ikke komme videre
Opgaven lyder følgende:
En epidemi udbreder sig som beskrevet af differentialligningen
y'=10^-3 y(10^5 - y)
Til tiden t =0 er antallet af smittede 100
Hvor lang tid vil der gå, inden den eksponentielle model svarende til differentialligning
y*=10^-3 y10^5=10^2 y
afviger med mere end 10% fra den logiske.
Jeg har fundet løsningen for den første diff.ligning. Men kan ikke komme videre
Skriv et svar til: diff ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
