Matematik
Varmetab - bestemmelse af forholdet mellem overflade og rumfang
01. marts 2006 af
Snemanden (Slettet)
Hejsa
Håber på et hint til nedenstående mat. opgave:
For en hal, der har form som en kuglekalot med radius r og højde h, er overfladen O (når man ser bort fra gulvet) og rumfanget V givet ved:
O = 2*pi*h
V = (1/3)*pi*(3*pi*h^2-h^3)
Man ønsker at bygge en hal, der har form som en kuglekalot med radius = 15 m.
a) Bestem for sådanne haller forholdet O/V mellem overflade og rumfang som funktion af højden h
b) Bestem højde og rumfang for den af disse haller, der har bedst varmeøkonomi
Selvom der er meget tekst, ville det bare være dejligt med et hint - eller flere :)
Håber på et hint til nedenstående mat. opgave:
For en hal, der har form som en kuglekalot med radius r og højde h, er overfladen O (når man ser bort fra gulvet) og rumfanget V givet ved:
O = 2*pi*h
V = (1/3)*pi*(3*pi*h^2-h^3)
Man ønsker at bygge en hal, der har form som en kuglekalot med radius = 15 m.
a) Bestem for sådanne haller forholdet O/V mellem overflade og rumfang som funktion af højden h
b) Bestem højde og rumfang for den af disse haller, der har bedst varmeøkonomi
Selvom der er meget tekst, ville det bare være dejligt med et hint - eller flere :)
Skriv et svar til: Varmetab - bestemmelse af forholdet mellem overflade og rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
