Matematik
Banekurve og funktioner
02. marts 2006 af
Marco (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter05/UD0581V.pdf
Hvordan løses e) og f). Håber I vil hjælpe!!!
Hvordan løses e) og f). Håber I vil hjælpe!!!
Svar #1
02. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
e) "Bestem koordinatsættet til det punkt på banekurven, hvori der er en tangent,
der er parallel med koordinatsystemets andenakse."
Tangenten er parrel med y-aksen, når x'(t)=0.
"Bestem de tidspunkter t, for hvilke vektoren er parallel med hastighedsvektoren
i P."
Hastighedsvektoren er givet ved V(t) = (x'(t),y'(t))
Benyt dette, idet du samtidig ved at 2 vektorer er parrellele, når deres determinant er 0.
f )"Gør rede for, at f er en stamfunktion til g"
Differentition, eller integration.
"Bestem den stamfunktion til g, hvis graf går gennem punktet P(1,3)."
du ved f er en stamfunktion til g...
//Sentinox
der er parallel med koordinatsystemets andenakse."
Tangenten er parrel med y-aksen, når x'(t)=0.
"Bestem de tidspunkter t, for hvilke vektoren er parallel med hastighedsvektoren
i P."
Hastighedsvektoren er givet ved V(t) = (x'(t),y'(t))
Benyt dette, idet du samtidig ved at 2 vektorer er parrellele, når deres determinant er 0.
f )"Gør rede for, at f er en stamfunktion til g"
Differentition, eller integration.
"Bestem den stamfunktion til g, hvis graf går gennem punktet P(1,3)."
du ved f er en stamfunktion til g...
//Sentinox
Skriv et svar til: Banekurve og funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
