Matematik
Den årlige rente tingest HJÆLP !.
02. marts 2006 af
den-samfundsfaglige (Slettet)
Der står således:
Et supermarket beregner sig en månedlig rente på 0,2% på en konto. Hvad svarer det til i årlige rente? Hvis nu den årlige rente skal være 20%, hvor meget skal den månedlige så være ?
Hjælp ? .. Oq forklar venligst i eksempler ! .
Tak på forhånd ..
Et supermarket beregner sig en månedlig rente på 0,2% på en konto. Hvad svarer det til i årlige rente? Hvis nu den årlige rente skal være 20%, hvor meget skal den månedlige så være ?
Hjælp ? .. Oq forklar venligst i eksempler ! .
Tak på forhånd ..
Svar #1
02. marts 2006 af Peden (Slettet)
Du skal bruge rente formlen:
K_n = k * (1 + r) ^ n
k_n er mængden efter rentetilskrivning, k er startmængden, r er renten og n er antal perioder.
K_n = k * (1 + r) ^ n
k_n er mængden efter rentetilskrivning, k er startmængden, r er renten og n er antal perioder.
Svar #2
02. marts 2006 af den-samfundsfaglige (Slettet)
Jamen forstår ik helt ..
Måske er det bare mig der er dum .. men synes ik vi har alle de der oplysninger :s ! .
Måske er det bare mig der er dum .. men synes ik vi har alle de der oplysninger :s ! .
Svar #3
03. marts 2006 af allan_sim
#2.
Udnyt at fremskrivningsfaktoren for den månedlige rente er tolvteroden af fremskrivningsfaktoren for den årlige rente, dvs.
1+r_år = (1+r_md)^12
Lad os tage et eksempel, så kan du gøre tilsvarende selv.
Månedlig rente 1,5%=0,015
Da er
1+r_md = 1+0,015 = 1,015
1+r_år = 1,015^12 = 1,1956
r_år = 0,1956 = 19,56%
Årlig rente 30%=0,30
Da er
1+r_år = 1+0,30 = 1,30
1+r_md = 1,30^(1/12) = 1,0221
r_md = 0,0221 = 2,21%
Håber det hjælper - ellers må du spørge igen i morgen.
Udnyt at fremskrivningsfaktoren for den månedlige rente er tolvteroden af fremskrivningsfaktoren for den årlige rente, dvs.
1+r_år = (1+r_md)^12
Lad os tage et eksempel, så kan du gøre tilsvarende selv.
Månedlig rente 1,5%=0,015
Da er
1+r_md = 1+0,015 = 1,015
1+r_år = 1,015^12 = 1,1956
r_år = 0,1956 = 19,56%
Årlig rente 30%=0,30
Da er
1+r_år = 1+0,30 = 1,30
1+r_md = 1,30^(1/12) = 1,0221
r_md = 0,0221 = 2,21%
Håber det hjælper - ellers må du spørge igen i morgen.
Skriv et svar til: Den årlige rente tingest HJÆLP !.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
