Matematik

Antal måder

03. marts 2006 af onsunshine (Slettet)
På hvor mange forsellige måder kan man udvælge 3 elever i klassen hvis der er 23 elever i alt?

For at finde ud af det kan man jo opskrive alle måderne på denne måde:

1,2,3
1,2,4
1,2,5
1,2,6
1,2,7
1,2,8
1,2,9
1,2,10
1,2,11
1,2,12
1,2,13
1,2,14
1,2,15
1,2,16
1,2,17
1,2,18
1,2,19
1,2,20
1,2,21
1,2,22
1,2,23

1,3,4
1,3,5
1,3,6
1,3,7
1,3,8
1,3,9
1,3,10
1,3,11
1,3,12
1,3,13
1,3,14
1,3,15
1,3,16
1,3,17
1,3,18
1,3,19
1,3,20
1,3,21
1,3,22
1,3,23

1,4,5
1,4,6
1,4,7
1,4,8
1,4,9
1,4,10
1,4,11
1,4,12
1,4,13
1,4,14
1,4,15
1,4,16
1,4,17
1,4,18
1,4,19
1,4,20
1,4,21
1,4,22
1,4,23

Dette vil dog tage vanvittig langt tid, er der nogen der kender en formel hvorpå man kan gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2006 af Miarv (Slettet)

Brug K(n,r)=n!/(r!(n-r)!)
dvs. K(23,3)=23!/(3!(23-3)!)

Svar #2
03. marts 2006 af onsunshine (Slettet)

Jeg forstår den desværre ikke, men har set den før.

Kan du ikke give et link på nettet eller opskrive den på en lidt anden måde?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2006 af KickAzz (Slettet)

Det svarer blot til:

(23*22*21)/(1*2*3) = 1771.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2006 af Nithelizius (Slettet)

ja eller på grafregneren ti83-84 hvis du har den,

23 math -> prb -> nCr (nr. 3)

så står der 23 nCr

så skriver du blot 3..

dvs. skærmen viser 23 nCr 3 = 1771

Svar #5
03. marts 2006 af onsunshine (Slettet)

Hvad betyder de udråbstegn der ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2006 af Miarv (Slettet)

fakultet, f.eks. er 7!=7*6*5*4*3*2*1 og 5!=5*4*3*2*1

Svar #7
03. marts 2006 af onsunshine (Slettet)

Hvordan laver man sådan et på lommeregneren?

Skriv et svar til: Antal måder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.