Matematik
Hjælp! søges til math!
04. marts 2006 af
Liv2004 (Slettet)
Er der ikke nogen som kan tage et hurtigt kig på disse opgaver.
opgave 1)
en funktion f er bestemt ved
f(x)=e^(3x)-e^(-3x)
bestem f `(x)
Gør rede for at f er løsning til differentialligningen y``=9y
opgave 2)
I et koordinatsystem i rummet er givet et punkt C(1,-2,-3) og en plan alfa med ligningen
x+3y+z=14
Bestem en ligning for den kugle K, der har centrum i C og radius sqrt(44)
En linie l går gennem C og står vinkelret på planen alfa
bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem K og l.
opgave 3)
I et koordinatsystem i rummet er to planer alfa og beta bestemt ved ligningerne
alfa : 2x+2y-z-16 =0
beta: 3x-y-z+44 = 0
bestem den spidse vinkel mellem alfa og beta.
en linie m går gennem punktet C(1,1,2) og har retningsvektor r=(3,1,8)
bestem en parameterfremstilling for den plan gamma, der indeholder linien m, og som er vinkelret på alfa.
gør rede for, at m er parallel med både alfa og beta.
Bestem koordinatsættet til projektionen af punktet C og beta.
løsning:
opgave 1
f `(x) = 3*e^(3x) + 3*e^(-3x)
så har jeg ingen ide til hvordan jeg kan vise at f er løsning til differentialligningen y``=9y
opgave 2.
(x-1)^2 + (y+2)^2 + (z+3)^2 = 44^2
så har jeg ingen ide til hvordan jeg kan finde en ligning til linie l
den sidste del skal man ikke bare indsætte linie l i K og derefter finde t som så skal indsættes i l for at får koordinatsættet.
opgave 3)
jeg har fundet vinklen til at være:
59,83 deg
så kan jeg ikke finde ud af at lave det her:
bestem en parameterfremstilling for den plan gamma, der indeholder linien m, og som er vinkelret på alfa.
gør rede for, at m er parallel med både alfa og beta.
men jeg har lavet
Bestem koordinatsættet til projektionen af punktet C og beta.
jeg for koordinatsættet til at være (-11, 5, 6)
Håber at der er nogen som har løst til at hjælpe mig
Med venlig hilsen
Liv Rasmussen
opgave 1)
en funktion f er bestemt ved
f(x)=e^(3x)-e^(-3x)
bestem f `(x)
Gør rede for at f er løsning til differentialligningen y``=9y
opgave 2)
I et koordinatsystem i rummet er givet et punkt C(1,-2,-3) og en plan alfa med ligningen
x+3y+z=14
Bestem en ligning for den kugle K, der har centrum i C og radius sqrt(44)
En linie l går gennem C og står vinkelret på planen alfa
bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem K og l.
opgave 3)
I et koordinatsystem i rummet er to planer alfa og beta bestemt ved ligningerne
alfa : 2x+2y-z-16 =0
beta: 3x-y-z+44 = 0
bestem den spidse vinkel mellem alfa og beta.
en linie m går gennem punktet C(1,1,2) og har retningsvektor r=(3,1,8)
bestem en parameterfremstilling for den plan gamma, der indeholder linien m, og som er vinkelret på alfa.
gør rede for, at m er parallel med både alfa og beta.
Bestem koordinatsættet til projektionen af punktet C og beta.
løsning:
opgave 1
f `(x) = 3*e^(3x) + 3*e^(-3x)
så har jeg ingen ide til hvordan jeg kan vise at f er løsning til differentialligningen y``=9y
opgave 2.
(x-1)^2 + (y+2)^2 + (z+3)^2 = 44^2
så har jeg ingen ide til hvordan jeg kan finde en ligning til linie l
den sidste del skal man ikke bare indsætte linie l i K og derefter finde t som så skal indsættes i l for at får koordinatsættet.
opgave 3)
jeg har fundet vinklen til at være:
59,83 deg
så kan jeg ikke finde ud af at lave det her:
bestem en parameterfremstilling for den plan gamma, der indeholder linien m, og som er vinkelret på alfa.
gør rede for, at m er parallel med både alfa og beta.
men jeg har lavet
Bestem koordinatsættet til projektionen af punktet C og beta.
jeg for koordinatsættet til at være (-11, 5, 6)
Håber at der er nogen som har løst til at hjælpe mig
Med venlig hilsen
Liv Rasmussen
Skriv et svar til: Hjælp! søges til math!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
