Matematik
Funktions hjælp... :@
04. marts 2006 af
MissiMissy (Slettet)
hejsa der er en opgave som jeg er gået i stå i.. det er sidste spørgsmål i 6b.
Jeg har fået funktionen f(x) til at være:
F(x)= 0,79*1,2^x+99,68
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/hn99aae.pdf
Så skal jeg finde koordinatsættet til skæringspunkter og vælger at sætte
f(x)=g(x)
Men så kan jeg ikk løse den for så går x ud med hinandne?
Nogen der kan hjælpe mig??
Jeg har fået funktionen f(x) til at være:
F(x)= 0,79*1,2^x+99,68
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/hn99aae.pdf
Så skal jeg finde koordinatsættet til skæringspunkter og vælger at sætte
f(x)=g(x)
Men så kan jeg ikk løse den for så går x ud med hinandne?
Nogen der kan hjælpe mig??
Svar #1
04. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Hej.
Det er nok opgave 6a du mener...
Den første del er korrekt.
Med hensyn til den anden del, fås da:
0,79*1,2^x+99,68 = 3*1,2^x+5 <=>
0,79*1,2^x -3*1,2^x = 5-99.68 <=>
1,2^x*(0,79-3) = -94.68 <=>
1,2^x = -94,68/-2,21 <=>
1,2^x = 42.84 =>
x = ln(42,84)/ln(1,2)=20,61
//Sentinox
Det er nok opgave 6a du mener...
Den første del er korrekt.
Med hensyn til den anden del, fås da:
0,79*1,2^x+99,68 = 3*1,2^x+5 <=>
0,79*1,2^x -3*1,2^x = 5-99.68 <=>
1,2^x*(0,79-3) = -94.68 <=>
1,2^x = -94,68/-2,21 <=>
1,2^x = 42.84 =>
x = ln(42,84)/ln(1,2)=20,61
//Sentinox
Svar #2
04. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)
Det er bare klasse´..hehe
Jamen takker.. havdebare prøvet at regne igen og igen men endelig har jeg den ...:D
Yo GO!
Jamen takker.. havdebare prøvet at regne igen og igen men endelig har jeg den ...:D
Yo GO!
Skriv et svar til: Funktions hjælp... :@
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
